Infected woman with mask in mobile quarantine hospital units isolation.Coronavirus patient having pneumonia disease symptoms.Health care.Attacked immune system.Medical help.Recovery from virus cimlapi

Figyelmeztet Galgóczi Ágnes: a 40-49 éves magyarok körében van a legtöbb új fertőzött

2021. november 16. 16:27

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályvezetője az M1 híradójában azt mondta, hogy hetek óta emelkedik a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, és ebben a következő időszakban sem várnak változást. Kitért arra, hogy korcsoportos eloszlásban továbbra is a 40-49 évesek körében van a legtöbb új fertőzött itthon, tehát a munkaképes korú lakosság körében terjed jobban a vírus.

Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi főosztályvezetője volt a vendége az M1 híradójának. A hangsúlyozta a koronavírus negyedik hullámával összefüggésben, hogy lassan, de emelkedő tendenciát látunk a magyar szennyvízadatokban, a mintavételi pontok kétharmadánál emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ez az emelkedő tendencia hetek óta látszik, és a továbbiakban is ezt várják.

A szennyvízadatok nagyjából két héttel előzik meg a betegek számának várható emelkedését és a kórházba kerülteknek a számát. A főosztályvezető szerint mindenhol várható az országban esetszám növekedés, mivel mindenhol nagy a koncentráció a szennyvizekben. Különösen érintett e téren Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye a vidéki helyszínek közül.

Korcsoportos eloszlásban továbbra is a 40-49 évesek körében van a legtöbb új fertőzött itthon, tehát a munkaképes korú lakosság körében terjed jobban a vírus Galgóczi szerint. Ebben a tekintetben nincs változás tavaly ősz óta: továbbra is a 40-49, 50-59 éves korosztály a legérintettebb a vírus szempontjából itthon.
A természetes immunitás az adatok alapján nagyjából hat hónapos védettséget ad, de emellett javasolják mindenkinek, hogy aki 4-6 hónapja kapta meg az oltását, az éljen a harmadik oltással, hogy fenn tudja tartani a szervezet a magas ellenanyagszintet és elkerülhető legyen a súlyosabb lefolyás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nagyon kiszámíthatatlan, hogy kinél milyen tüneteket fog okozni a koronavírus. Általánosságban el lehet mondani, hogy az idősebbek, közöttük is a cukorbetegek körében várhatóan súlyosabban zajlik le a fertőzés, de fiatalabb, 30-as és 40-es korosztály esetén is előfordulhat súlyos lefolyás, ezért is fontos az oltás.

Aki légúti betegség tüneteit észleli magán, maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Ha mégis elkerülhetetlen, mindenképp hordjon maszkot, figyeljen oda a kézfertőtlenítésre, a köhögési és tüsszentési etikettre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18