10 °C Budapest
Balassagyarmat, 2021. augusztus 10.Oltáshoz készítik elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. augusztus 10-én.MTI/Komka Péter cimlapi

A kötelező munkahelyi oltás nem elég: újabb szigorításokat kér az iparkamara elnöke

2021. október 28. 16:14

Parragh László szerint a gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy le tudjuk-e gyűrni a 4. hullámot - erre pedig nincs más megoldás, mint a kötelező oltás. Az iparkamara elnöke üdvözölte a kormány döntését, de szerinte még ennél is tovább kell menni, mint elmondta, szerinte az oltatlanokkal ki kellene fizettetni a kórházi kezelést, mert immár mindenkinek saját felelőssége, hogy megtagadja az ingyenes vakcinát.

Örülök neki, hogy a kormányzat bevezette a kötelező oltás lehetőségét, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara már korábban is javasolt, de nem állhatunk meg ezen a ponton – mondta a Portfolionak Parragh László. A kamarai elnök szerint lehet hatása a most bevezetett lehetőségnek, de a vállalatok egy része már "ilyen-olyan módszerekkel" végső soron kötelezővé tette az oltást.

Parragh, miután üdvözölte a kormánydöntést, amely szerint a munkáltatóknak lehetősége van oltási kötelezettséget bevezetni a dolgozók körében, azt mondta:

mindenki számára kötelezővé kell tenni az oltás felvételét, kivéve azoknak, akik egészségügyi okokból nem vehetik fel. A demokrácia a többség uralma a kisebbség felett. Minél többen oltatják be magukat, annál nagyobb lesz a szabadságunk. A vírusnak pedig csak úgy lehet vége, ha mindenkit beoltunk.

A kamara elnöke kijelentette, hogy a gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy le tudjuk-e gyűrni a 4. hullámot - erre pedig nincs más megoldás, mint a kötelező oltás.

Tovább kell mennünk ezen az úton. Meg kell fontolni, hogy aki nem oltatja be magát, és megfertőződik a koronavírussal, annak támogatjuk-e a Covid19-cel kapcsolatos ingyenes kórházi kezelését

- vetette fel következő javaslatát. Azzal érvelt, immár bármikor beoltják azokat, akik még nem vették fel a vakcinát, így csak a saját felelőssége az embereknek, hogy megtagadják a vakcinát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ő kezelésük rengeteg pénzbe kerül, vagyis ha valaki megfertőződik oltatlanként, és kórházba kerül, akkor fizesse maga a kezelését

- húzta alá.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?