-3 °C Budapest
Balassagyarmat, 2021. augusztus 10.Oltáshoz készítik elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. augusztus 10-én.MTI/Komka Péter cimlapi

A kötelező munkahelyi oltás nem elég: újabb szigorításokat kér az iparkamara elnöke

2021. október 28. 16:14

Parragh László szerint a gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy le tudjuk-e gyűrni a 4. hullámot - erre pedig nincs más megoldás, mint a kötelező oltás. Az iparkamara elnöke üdvözölte a kormány döntését, de szerinte még ennél is tovább kell menni, mint elmondta, szerinte az oltatlanokkal ki kellene fizettetni a kórházi kezelést, mert immár mindenkinek saját felelőssége, hogy megtagadja az ingyenes vakcinát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Örülök neki, hogy a kormányzat bevezette a kötelező oltás lehetőségét, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara már korábban is javasolt, de nem állhatunk meg ezen a ponton – mondta a Portfolionak Parragh László. A kamarai elnök szerint lehet hatása a most bevezetett lehetőségnek, de a vállalatok egy része már "ilyen-olyan módszerekkel" végső soron kötelezővé tette az oltást.

Parragh, miután üdvözölte a kormánydöntést, amely szerint a munkáltatóknak lehetősége van oltási kötelezettséget bevezetni a dolgozók körében, azt mondta:

mindenki számára kötelezővé kell tenni az oltás felvételét, kivéve azoknak, akik egészségügyi okokból nem vehetik fel. A demokrácia a többség uralma a kisebbség felett. Minél többen oltatják be magukat, annál nagyobb lesz a szabadságunk. A vírusnak pedig csak úgy lehet vége, ha mindenkit beoltunk.

A kamara elnöke kijelentette, hogy a gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy le tudjuk-e gyűrni a 4. hullámot - erre pedig nincs más megoldás, mint a kötelező oltás.

Tovább kell mennünk ezen az úton. Meg kell fontolni, hogy aki nem oltatja be magát, és megfertőződik a koronavírussal, annak támogatjuk-e a Covid19-cel kapcsolatos ingyenes kórházi kezelését

- vetette fel következő javaslatát. Azzal érvelt, immár bármikor beoltják azokat, akik még nem vették fel a vakcinát, így csak a saját felelőssége az embereknek, hogy megtagadják a vakcinát.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az ő kezelésük rengeteg pénzbe kerül, vagyis ha valaki megfertőződik oltatlanként, és kórházba kerül, akkor fizesse maga a kezelését

- húzta alá.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?