19 °C Budapest
Békéscsaba, 2021. május 27.Elõkészítik az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát Békéscsabán, a Réthy Pál kórház oltópontján 2021. május 27-én.MTI/Rosta Tibor

Megszületett a döntés a vakcináról: elhárult az akadály a 12-15 évesek oltása elől

2021. május 28. 17:58

A 12-15 évesek számára is jóváhagyja a Pfizer/BioNTech-vakcináinak használatát Európai Gyógyszerügynökség, jelentették be péntek délután. Az EMA tudományos véleménye alapján az Európai Bizottság fogja majd módosítani az oltás európai forgalombahozatali engedélyét, és minden uniós tagállam maga döntheti el, hogy beoltja el a 12-15 éveseket.

A 12-15 évesek számára is jóváhagyja a Pfizer/BioNTech-vakcináinak használatát Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – jelentette be Marco Caveleri, az EMA oltásstratégiai igazgatója pénteken. Eddig a 16 éven felettiek számára ajánlotta az EMA a Pfizer/BioNTech-vakcináikat, de a gyártó által több mint 2000 kamasz bevonásával történő vizsgálatok azt mutatták, hogy az oltásoknak nincsenek eltérő kockázatai a 12-15 év közötti korosztályban sem, ugyanolyan enyhe mellékhatásokra lehet számítani, mint a fiatal felnőtteknél - magyarázta a döntés hátterét Caveleri.

A vezető szakértő hangsúlyozta, ebben a korosztályban az immunválasz még erősebb is volt, mint a fiatal felnőtteknél.


Az EMA tudományos véleménye alapján az Európai Bizottság fogja majd módosítani az oltás európai forgalomba hozatali engedélyét, és minden uniós tagállam maga döntheti el, hogy beoltja el a 12-15 éveseket. Az utasítás a korosztály számára ugyanaz: két oltást kell beadni, amelyek között legalább három hétnek kell eltelnie.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?