33 °C Budapest
Békéscsaba, 2021. április 30.Átadják az oltási igazolást egy férfinak, mitán beoltották a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával Békéscsabán, a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján 2021. április 30-án.MTI/Rosta Tibor

Nemsokára a 12-15 évesek is megkaphatják a Pfizer-vakcinát

2021. április 30. 19:59

Pár héten belül már a 12-15 éves korosztály ltási is megkezdődhet: a Pfizer pénteken adta be az erre vonatkozó kérelmet az Európai Gyógyszerügynökségnek. A Pfizer az Egyesült Államokban már tesztelte ezen a korosztályon az oltóanyagát, és 100 százalékos hatékonyságot mutatott.

Hamarosan már a 12–15 éves korosztályt is be lehet oltani Pfizer-vakcinával, a vállalat pénteken beadta erre vonatkozó engedélyeztetési kérelmét az EMA-nak. Az Európai Gyógyszerügynökség pár héten belül hozhat döntést az ügyben. Ha mindent rendben találnak, június elején kezdődhet a 12-15 éves gyerekek oltása - írja az Index.

A Pfizer az Egyesült Államokban már tesztelte ezen a korosztályon az oltóanyagát, és 100 százalékos hatékonyságot mutatott. A BioNTech pedig már megkezdte a vakcina hatékonyságának és biztonságosságánaka klinikai tesztelését a hat hónapos és tizenegy éves gyermekek körében. Legkorábban szeptemberben állhat rendelkezésre megbízható adat erről a korosztályról.

Magyarország az amerikai-német vakcinából mintegy 11 millió adagot kötött le, eddig ebből több mint 2,5 millió érkezett meg.

fotó: MTI / Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?