6 °C Budapest
Eltérő korlátozások jöhetnek Budapesten? Karácsony Gergely nem tud a szándékról

Eltérő korlátozások jöhetnek Budapesten? Karácsony Gergely nem tud a szándékról

2021. március 16. 09:02

A főpolgármester nem tud róla, hogy a kormány szigorítani tervez Budapesten és Pest megyében. Karácsony Gergely a járványügyi adatok alapján kijelentette, az egész országban tragikus a helyzet, ahogyan Budapesten is, ám sem a főváros, sem Pest megye nem tűnik ki a többi országrész közül.

A számok mindenekelőtt tragikusak, az egész országban, és nagyon aggasztóak Budapesten is - írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint sokan kérdezték tőle a hosszú hétvégén, hogy lesznek-e eltérő az országostól eltérő intézkedések Budapesten, illetve Pest megyében - ahogyan arról Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője beszélt korábban. Galgóczi akkor azt is mondta, Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött.

Sem én, sem a városvezetés egyelőre ilyen szándékról tájékoztatást nem kapott

- húzta alá Karácsony Gergely. Közzétett egy térképet is a március 7-e és 14-e közötti adatokról, amelyek a 100 ezer főre eső heti új esetszámokat tartalmazzák, felhívta a figyelmet, hogy a német Robert Koch Intézet szerint ha a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma 100 felett van hetente egy régióban, akkor ott korlátozásokat kell bevezetni. Karácsony szerint Budapest ebből a szempontból a 400-600 közötti sávban mozog, mint a legtöbb megye. Pest, Fejér, Győr, Nógrád a 600-800 közötti sávban van, Somogy és Komárom a 800 fölötti sávban.

Címlapkép: Facebook

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 28. 10:30