31 °C Budapest
Parragh László már látja a végét: eddig tarthat a válság, a lezárások

Parragh László már látja a végét: eddig tarthat a válság, a lezárások

2021. február 2. 10:01

Amilyen gyorsan beütött a válság, az átoltás után szinte ugyanolyan gyorsan, legfeljebb kétszer annyi idő után lendületet lehet venni - mondta Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ha a koronavírus-vakcinával való átoltás a tervek szerint sikerül, akkor a legrosszabb esetben április végére, május közepére jelentősen megváltozhat a helyzet.

Ahogy a világ más országaiban is, a járvány és a válság nem egyformán rombolt a különböző ágazatok között. A turizmus területét például mindenhol megfagyasztotta a vírus

- mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László, az MKIK elnöke. Úgy látja, hogy szükség van újabb intézkedésekre, de szerinte a magyar gazdaság döntő része remekül működik, csak ott kellhet a segítség, ahol nagy a baj.

Másfelől nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyes ágazatok sokkal jobb helyzetben vannak, sőt egyes iparágakban technológiaváltás is zajlik. Így például az autógyártásban, ahol egyre nagyobb teret kap az alternatív meghajtás. Ezekre a jövőbe mutató fejlesztésekre nagy szüksége van a hazai gazdaságnak, hogy a nemzetközi porondon is állja a versenyt

- mondta Parragh. Orbán Viktor pénteken említett újraindítási akciótervéről azt mondta, hogy a kilenc szektor között elosztandó hatezermilliárdos csomag ebben nagyon fontos lesz, mert az uniós forrásból jut a felsőoktatásra is 1500 milliárd forint, ami összeköti a tudást és a gazdaságot. Fontosnak nevezte, hogy új egyetemi szakot például nem lehet indítani az MKIK engedélye nélkül, így szerinte az oktatás és a gazdaság igényei valóban találkoznak majd.

Amilyen gyorsan beütött a válság, az átoltás után szinte ugyanolyan gyorsan, legfeljebb kétszer annyi idő után lendületet lehet venni

- vélekedett az MKIK elnöke, aki szerint ahogy feloldják a lezárásokat, az emberek tömegével mennek el a Balatonra. Ismét lesz igény szállásra, szakácsra, pincérre. Legrosszabb esetben április végére, május közepére jelentősen megváltozhat a jelenlegi helyzet - húzta alá Parragh László.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?