15 °C Budapest
Bréking! Engedélyezte a Pfizer vakcináját az Európai Gyógyszerügynökség

Bréking! Engedélyezte a Pfizer vakcináját az Európai Gyógyszerügynökség

2020. december 21. 15:44

Engedélyezte a BioNTech és a Pfizer vakcináját az Európai Gyógyszerügynökség.

Engedélyezte a BioNTech és a Pfizer vakcinájának forgalmazását az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A szervezet véleménye az első lépés a forgalomba hozatali engedélyhez, amelyről az Európai Bizottság vélhetően még ma határoz - közölték az EMA mai ülése után. Ez azt jelenti, hogy december 27-én elkezdődhetnek a tömeges oltások a tagországokban, így Magyarországon is.

Az ülés utáni sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

Ennyit kap Magyarország

Elsőként az egészségügyi dolgozók számára biztosítjuk az oltakozást. A vakcina megérkezése egy új szakaszt nyit majd a védekezésben

- magyarázta mondta az Operatív Törzs tájékoztatóján Müller Cecília, majd ismertette, hogy elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházban kezdik az oltást, ezt követően 25 másik intézményben folytatják. Az oltóanyagok tárolására minden fizikai eszköz rendelkezésre áll.

Az első szállítmány 5000 fő beoltására lesz elég, az ő oltásukat 3 hét múlva meg kell ismételni, hogy a teljes immunitás kialakuljon. Müller Cecília ismertette, hogy folyamatos beszállítással számolnak, miután az egészségügyi dolgozók megkapták a vakcinát, a szociális intézmények dolgozói, ápoltjai, egyéb betegségekkel rendelkezők is megkaphatják. A második oltást követő körülbelül 1 hét után alakul ki a védettség, de ezután is fenn kell tartanni a járványügyi intézkedéseket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01