Itt az iskolakezdési protokoll: így rendelkeztek a maszkviselésről, a kötelező lázmérésről

2020. augusztus 25. 10:01

Nem nyúlnak a már korábban kidolgozott, iskolai koronavírus-protokolhoz a minisztériumban: az Emmi szerint ezt az NNK és az Operatív Törzs sem látta indokoltnak. Eszerint maszkot viselni nem kötelező az intézményekben, ahogyan a lázmérés sem áltálános, csak ajánlott lesz.

Nem változtattak az augusztus 17-én az iskolák intézményvezetőinek megküldött járványügyi intézkedési terven, mely a 2020/21-es tanévben lesz érvényben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte az atv.hu kérdésére, hogy a változtatást sem a minisztérium, sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ sem látták indokoltnak.

Hirtelen pénzre van szükséged? Nézd meg a bankok kölcsönajánlatait Pénzcentrum kalkulátorát!

A tárca szerint a maszk viselése az osztálytermekben nem kötelező, de nem is tiltott, a lázmérés pedig nem előírás, eltekintve a kollégiumi beköltözőktől. Ellenben az Operatív Törzs döntése alapján az intézmények a tanévkezdéshez szükséges mennyiségben megkapják a fertőtlenítőszereket, a kiszállítás előkészítése folyamatban van, a héten mindenhova eljutnak majd a szerek. Megerősítették, az osztálytermekben nem lesz kötelező a tanulók között a 1,5 méteres távolság, viszont a protokoll 2.9-es pontja szerint a gyakorlati foglalkozásokon ezt biztosítani kell.

Emellett a közösségi terekben egyszerre csak annyi tanuló tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság a protokoll szerint. Szükség esetén a csoportok, osztályok számára elkülönített területeket lehet kijelölni a közösségi tereken belül. A csengetési renddel pedig szeretnék a különböző osztályok, évfolyamok esetében megakadályozni a keveredést, a fertőzés terjedését a közösségi terekben - azaz, ha eltérő időpontban lennének a tanórák közötti szünetek.

A szülőket tájékoztatni kell arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem