Lendületet kaphat ez az ágazat Magyarországon: készülniük kell a szereplőknek

Lendületet kaphat ez az ágazat Magyarországon: készülniük kell a szereplőknek

2020. május 17. 20:30

A sportturizmus is fellendülhet a járvány után a szakember szerint. Kiemelte, erre az ágazatnak is fel kell készülnie.

Éskovács Péter turisztikai kommunikációs tanácsadó a Veszprém megyei hírportálnak arról beszélt, hogy a sportturizmusban még sok tartalék rejlik Magyarországon. Egy felmérés alapján kiemelte, az Európai Unióban mi vagyunk a harmadik legkevésbé sportos nemzet, Ciprus és Horvátország után nálunk foglalkoznak a legkevesebben a rendszeres testmozgással. Mindez változhat a járvány után, amikor várhatóan többen sportolnak majd, amire fel kell készülni a turisztikai és sporttal kapcsolatos szolgáltatóknak is.

A szakember főként a családi programok területén lát újabb lehetőséget, ezért is hozták létre még korábban Füred kapitányt, a balatoni mesehőst. Ez a figura túrákon, hajós kirándulásokon, sportrendezvényeken is arra buzdít minden gyereket és szülőt, hogy ne csak strandon fekve, lángossal a kezükben töltsék a szabadidejüket, hanem aktívan, sok mozgással egybekötve fedezzék fel a Balaton rejtett kincseit.

Mint mondta, miután tömegrendezvények idén nyáron nem lesznek, azt kell átgondolni, hogyan lehet családi csoportoknak kincsvadászatokat szervezni. Erről már tárgyalnak a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, a Balatoni Kör és a Balatoni Turisztikai Szövetség éttermeivel, szállodáival, szobakiadóival.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?