4 °C Budapest
Hiába bízunk a nyájimmunitásban: a kutatók szerint bukásra ítélt kísérlet

Hiába bízunk a nyájimmunitásban: a kutatók szerint bukásra ítélt kísérlet

2020. május 1. 14:00

Egyedül az új fertőzések számának csökkentésével és a kontaktok nyomonkövetésével vehetjük fel a harcot a koronavírussal szemben - erről adott ki közös nyilatkozatot Németország négy vezető orvosi kutatói társasága, a Leibniz Szövetség, a Helmholz Szövetség, a Fraunhofer Intézet és a Max Planck Társaság - írja a CNN tudósítására hivatkozvaaz Index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nyájimmunitás elérése bukásra ítélt kísérlet - állapították meg a tudósok a rendelkezésükre álló adatok elemzése alapján. Több évig tartana a nyájimmunitás elérése, ha az egészségügyi rendszer nincs túlterhelve, és ebben az esetben is szükség lenne a közösségi élet korlátozására. A kutatók szerint az a jó megoldás,

ha első lépésként olyan alacsony mértékűre csökkentik az új fertőzések számát, hogy levetővé váljon a hatékony kontaktkövetés. A második fázisban lehet felépíteni erre egy alkalmazkodó stratégiát, a fertőzések alacsony száma alapján.

Úgy látják, hogy bár Németországban lassult a koronavírus terjedése, a helyzet egyáltalán nem stabil, és a vírus kis mértékű elszaporodása visszavetheti őket az exponenciális terjedés fázisába.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26