17 °C Budapest
Ezzel is óvhatják a fertőzéstől babájukat a magyar anyák: mutatjuk, mit tehetnek

Ezzel is óvhatják a fertőzéstől babájukat a magyar anyák: mutatjuk, mit tehetnek

2020. április 25. 10:01

Világszerte és így Magyarországon is megváltoztatta az emberek életét és szokásait a koronavírus járvány. Az egészségügyi, ellátási és gondozási tevékenységeknél is kiemelten fontos szemponttá vált mind az ellátottak, gondozottak, mind az ellátók egészségének megóvása egy esetleges fertőzéstől. A várandós gondozás jogszabályban meghatározott módon, több szakember bevonásával végzett komplex tevékenység, ami jellegéből fakadóan sok személyes kontaktussal jár, viszont a járvány miatt csak a nagyon szükséges találkozókra kell korlátozni a gondozást.

Előtérbe kerültek azok a megoldások, amelyek úgy segítik a várandós gondozást, hogy kizárják egy esetleges fertőzés lehetőségét. A "Magzatmentő" program segítséget jelent a kismamáknak és a gondozóknak is a várandós gondozás során, hiszen a várandós gondozási protokoll szerint 38. héttől kötelező a heti 1 NST- CTG (Non Stress Test Cardotocographia) vizsgálat. (Túlhordás esetén a 40. héttől másnaponta, a 41. héttől naponta kötelező a vizsgálat.) - írja közleményében a magzatmento.hu.

A Magzatmentő szolgáltatás keretében egy olyan, magyar és uniós jogszabályoknak egyaránt megfelelő NST-CTG vizsgáló eszközt biztosítanak a várandósoknak, amellyel naponta (akár többször is) vizsgálható a babák méhen belüli állapota szakorvos távfelügyeletével, a kismama otthonában. A vizsgálóeszköz európai uniós szabvánnyal rendelkező orvostechnikai eszköz és a kismama által is engedélyezett a használata, hiszen semmilyen veszélyt nem jelent sem a baba, sem a mama számára. A Magzatmentő program ennek az eszköznek az alkalmazásával nyújt tele-cardiotocográfiás szolgáltatást várandós kismamák részére.

A "tele-cardiotocográfia" a várandósgondozás keretében a magzatok méhen belüli állapotának megítélésére alkalmazott orvosi vizsgálómódszer, melyet a kismama otthonában is tud alkalmazni, miközben a leletező orvos a modern technológia segítségével távolról figyeli a baba állapotát. Amennyiben az orvos életet veszélyeztető állapotot észlel, figyelmezteti a várandóst, megelőzve ezzel az esetleges tragédiákat. A mérési eredményt elektronikus értesítésben is megkapja a kismama, aki megoszthatja azt kezelőorvosával is. 

A kismama által elvégzett mérés eredményét a készülék automatikusan továbbítja kiértékelésre az orvosközpontnak, ahonnan 24 órán belül visszajelzést kap a babája egészségét illetően üzenetben a készülékre. Gyanús eredmény esetén megismételtetik a mérést. Kritikus érték  esetén azonnal értesítik telefonon a leendő anyukát, és szakorvos haladéktalan felkeresését javasolják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A méhen belüli magzati veszélyállapotoknak az esetek többségében nincs érzékelhető jele sem a kismama, sem környezete számára. Nem csak a veszélyeztetett (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás) terheseknél fordul elő a magzati, méhen belüli halálozás. Sőt a kockázatmentes várandósság kisebb figyelmet kap, mert a kismama és környezete nem számít a fenyegető veszélyállapotra. A "Magzatmentő" program kiváló megoldást nyújt a várandósok gondozásának támogatására, különösen olyan időszakban, amikor el akarjuk kerülni egy esetleges megfertőződés lehetőségét!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?