Így fertőtlenítik a mentőautót egy mintavétel után: less bele a munkafolyamatokba

2020. április 12. 14:02

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentesítési zónát hozott létre a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ budapesti telephelyén. Ez már a második olyan helyszín a fővárosban, ahol mentőautókat és mentősök eszközeit fertőtleníthetik. A rendőrök azt írták, hogy a két készenléti szerv közötti együttműködés a járványhelyzetben az emberek biztonságos ellátását segíti.

A koronavírus-járvány új feladatokat jelent a mentőknek is - írják a koronavírus.gov.hu oldalon. Azok ellátására, akik gyaníthatóan megfertőződtek a vírussal, saját csapatot hoztak létre. Ők külön mentőállomáson várják a háziorvosok hívását.

Amikor csörög a telefon és megtudják, hogy találtak még egy feltehetően koronavírusos beteget, elindulnak és a szigorú protokollt betartva védőfelszerelésben megérkeznek a beteg a házához, hogy mintát vegyenek.

Országosan 60 ilyen kijelölt, speciális védőeszközökkel ellátott egység dolgozik. Nekik ez a feladatuk.

Az ilyen mentőegységek fertőtlenítésére, a védőeszközök pótlására úgynevezett mentesítő zónákat jelöltek ki az ország minden megyéjében. Természetesen a mentők dolga az is, hogy kórházba szállítsák a súlyos tüneteket mutató, kórházi ellátásra szoruló betegeteket - olvasható az oldalon.

Miután levették a mintát egy gyanús betegtől és visszatértek az úgynevezett mentesítő pontra, még számos előírást kell követniük, mielőtt egy másik beteghez elindulnak. Még a rendőrök is segítenek nekik például azzal, hogy fertőtlenítik a mentőautót, miközben a mentősök leveszik a védőruhát és magukat fertőtlenítik. Csak ezután vehetik fel az új védőfelszerelést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez a helyzet a szakmai tudáson túl, még fokozottabb körültekintést és odafigyelést igényel a mentősöktől is. A koronavírus-járvány elleni védekezés frontvonalában a mentők is ott vannak. Köszönet nekik

- írták.

Címlapkép: ORFK

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05