21 °C Budapest
Radikálisan visszaesett a forgalom a járvány miatt: örülnek a közútkezelőnél

Radikálisan visszaesett a forgalom a járvány miatt: örülnek a közútkezelőnél

2020. április 7. 09:00

Kisebbek a torlódások a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás idején, ezért nyugodtabb körülmények között tudja végezni az útfelújítási és -karbantartási munkákat a Magyar Közút.

Erről a szervezet tájékoztatta a Magyar Nemzetet, amely keddi lapszámában közölte, hogy idén 3 programban csaknem 600 kilométer utat építenek át, mintegy 95 milliárd forint értékben. Amióta életbe lépett a kijárási korlátozás, látványosan kevesebb járművel lehet találkozni: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint 60 százalékkal esett vissza a forgalom a magyarországi főutakon. Ez a helyzet ugyanakkor lehetőséget jelent a közutakon dolgozóknak.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó munkák szinte nem okoznak torlódásokat, kevesebb baleset történik, az utakon dolgozók nagyobb biztonságban tudják elvégezni a feladataikat.

Idén a tervek szerint 187 projektben 582 kilométernyi út újul meg. A rekonstrukciós munkák mellett a Magyar Közút kiemelt feladata a gyorsforgalmi utak mentén található pihenőhelyek napi fertőtlenítése - olvasható a Magyar Nemzetben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?