20 °C Budapest
Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint az egész országban jelen van már a koronavírus

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint az egész országban jelen van már a koronavírus

2020. március 21. 14:05

Az Operatív Törzs az aktualitás eseményektől ma is tartott sajtótájékoztatót.

Cikkünk folyamatosan frissül!

A mai nappal, újabb 18 fővel szaporodott azok száma, akiknél kimutatták a koronavírust, és egy 53 éves férfi is elhunyt tegnap. Növekszik a csoportos megbetegedések száma, hamarosan tömegessé válik. Megakadályozni nem, de csökkenteni lehet a terjedését. A szoros kontaktusokat továbbra is kerüljük.

A mintavtelek száma fokozatosan nő, a WHO ajánlásainak megfelelően vizsgálják az összes gyanús esetet.

A figyelem központjában vannak az idősek, de mindenki elkaphatja, hiszen jelen van mindenhol az országban a vírus. Nem csak az idősek vannak veszélyben, hiszen a fertőződés lehetősége mindenhol adott - mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Rajkánál 20, Hegyeshalommal 23 km-es sor van. A magyar-szlovák határ mentén 30 km-es zónában továbbra is átléphetik a határt az ingázók.

Jelenleg több mint 3000 ember van házi karanténban, őket folyamatosan ellenőrzik, az hogy lesz-e ingyenes parkolás a fővárosban, nem kaptnk választ, hiszen az Operatív Törzs parkolási kérdésekkel nem foglalkozik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, hogy elképzelhető, hogy valaki már megkapta a víust, enyhe tünetekkel túl is van rajta.

A Balatonon és környékén is felütötte fejét a vírus, sokan költöztek le a hétvégi házba, nyaralóba, igez, a tisztifőorvos asszony ezt nem javasolja. 

Az allergiások is veszélyeztetettebbnek számítanak, ahogy minden krónikus betegsében szenvedő. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?