17 °C Budapest
Borzalmasan elnézőek a kórházakkal szemben

Borzalmasan elnézőek a kórházakkal szemben

2017. július 20. 09:20

Lassú és elnéző az ÁNTSZ a kórházi felügyeleti eljárásoknál - írja a Népszava, hozzátéve, hogy a betegek sokszor azt sem tudják, hová kell fordulniuk jogaik érvényesítése érdekében.

A lap az egészségügyi államtitkárságtól kapott adatokra hivatkozva számolt be arról, hogy tavaly 572 panaszt vizsgált az ÁNTSZ. Ebből a szervezet csak hármat ismertetett a honlapján: 30 ezer forintot szabták ki azért, mert egy terhességi mérgezéses állapotban lévő nőnél az őt ellátó kórház nem végezte el a szükséges laborvizsgálatokat, így csaknem életveszélyes állapotban császármetszésre került sor, sőt, levált a retinája is. Negyvenötezer forintos bírságot róttak ki azért, mert egy beteget nem küldtek időben az Achilles-ínsérülése után gyógytornára, illetve rehabilitációs kezelésre. Százezer forint bírságot pedig azért, mert egy beteggel indokolatlanul szedettek tíz évig szteroid tartalmú gyógyszert, ami csontritkulást okozott és bélbetegsége olyan fokú súlyosbodását, hogy csonkolni kellett a vékonybelét.

Egy panasz kivizsgálásának átlagos ideje 98 nap volt 2016-ban.

A szaktárca azt közölte a Népszavával: a több mint félezer panaszból 54 alkalommal figyelmeztetést kapott az adott intézmény, kétszer hivatalból feljelentést tettek a rendőrségen. További 23 esetben szabtak ki bírságot, átlagosan 150 ezer forintra büntettek, összességében pedig 3,5 millió forintot fizettek be az intézmények.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30