-2 °C Budapest

Borzalmasan elnézőek a kórházakkal szemben

2017. július 20. 09:20

Lassú és elnéző az ÁNTSZ a kórházi felügyeleti eljárásoknál - írja a Népszava, hozzátéve, hogy a betegek sokszor azt sem tudják, hová kell fordulniuk jogaik érvényesítése érdekében.

A lap az egészségügyi államtitkárságtól kapott adatokra hivatkozva számolt be arról, hogy tavaly 572 panaszt vizsgált az ÁNTSZ. Ebből a szervezet csak hármat ismertetett a honlapján: 30 ezer forintot szabták ki azért, mert egy terhességi mérgezéses állapotban lévő nőnél az őt ellátó kórház nem végezte el a szükséges laborvizsgálatokat, így csaknem életveszélyes állapotban császármetszésre került sor, sőt, levált a retinája is. Negyvenötezer forintos bírságot róttak ki azért, mert egy beteget nem küldtek időben az Achilles-ínsérülése után gyógytornára, illetve rehabilitációs kezelésre. Százezer forint bírságot pedig azért, mert egy beteggel indokolatlanul szedettek tíz évig szteroid tartalmú gyógyszert, ami csontritkulást okozott és bélbetegsége olyan fokú súlyosbodását, hogy csonkolni kellett a vékonybelét.

Egy panasz kivizsgálásának átlagos ideje 98 nap volt 2016-ban.

A szaktárca azt közölte a Népszavával: a több mint félezer panaszból 54 alkalommal figyelmeztetést kapott az adott intézmény, kétszer hivatalból feljelentést tettek a rendőrségen. További 23 esetben szabtak ki bírságot, átlagosan 150 ezer forintra büntettek, összességében pedig 3,5 millió forintot fizettek be az intézmények.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem