3 °C Budapest
Hiába az ígéretek: teljes kórházi osztály távozhat Londonba

Hiába az ígéretek: teljes kórházi osztály távozhat Londonba

Pénzcentrum
2016. február 16. 09:36

Gyakorlatilag ellehetetlenülhet a gyógyellátás a győri kórházban, ha az intézmény vezetése nem ül tárgyalóasztalhoz az orvosokkal, akik jelentős béremelést kérnek - írja a Kisalföld.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Tizenöt sebész helyezte felmondási levelét ügyvédi letétbe, így akarják rávenni a kórházat, hogy egyáltalán foglalkozzanak a béremelés kérdésével. Ha március 31-ig nem születik megállapodás, akkor gyakorlatilag ellehetetlenül a gyógyítás a gyóri kórházban.

A jelentős fizetésemelést nem tartják túlzónak, mivel még a megemelt bér is jóval alacsonyabb, mint a környező országokban, nem is beszélve az uniós átlagról.

A sebészek kiemelték: nem  céljjuk, hogy veszélybe kerüljün a gyógyellátás, hanem azt szeretnék elérni, hogy tisztességes jövedelmet kapjanak.

A sebészek által kért összeg 185 százalékos jövedelemkiegészítést jelentene, intézményünk pedig nem képes 2200 munkatárs számára ekkora emelést biztosítani. Még öt százalékot sem, nemhogy száznyolcvanötöt

- reagált az orvosok kezdeményezésére Tamás László, a győri kórház főigazgatója. Mivel a kórház nem hajlik a fizetésemelésre, ezért a sebészek akár egységesen elhagyhatják a kórházat március végén.

"A kormány folytatja a béremelést az egészségügyben" - ígérte Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter. Ahogy azonban a győri példa mutatja, a béremelés szintje jelentősen elmarad attól, ami elegendő lenne a tisztességes jövedelemhez.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?