11 °C Budapest

Hiába az ígéretek: teljes kórházi osztály távozhat Londonba

Pénzcentrum
2016. február 16. 09:36

Gyakorlatilag ellehetetlenülhet a gyógyellátás a győri kórházban, ha az intézmény vezetése nem ül tárgyalóasztalhoz az orvosokkal, akik jelentős béremelést kérnek - írja a Kisalföld.hu.

Tizenöt sebész helyezte felmondási levelét ügyvédi letétbe, így akarják rávenni a kórházat, hogy egyáltalán foglalkozzanak a béremelés kérdésével. Ha március 31-ig nem születik megállapodás, akkor gyakorlatilag ellehetetlenül a gyógyítás a gyóri kórházban.

A jelentős fizetésemelést nem tartják túlzónak, mivel még a megemelt bér is jóval alacsonyabb, mint a környező országokban, nem is beszélve az uniós átlagról.

A sebészek kiemelték: nem  céljjuk, hogy veszélybe kerüljün a gyógyellátás, hanem azt szeretnék elérni, hogy tisztességes jövedelmet kapjanak.

A sebészek által kért összeg 185 százalékos jövedelemkiegészítést jelentene, intézményünk pedig nem képes 2200 munkatárs számára ekkora emelést biztosítani. Még öt százalékot sem, nemhogy száznyolcvanötöt

- reagált az orvosok kezdeményezésére Tamás László, a győri kórház főigazgatója. Mivel a kórház nem hajlik a fizetésemelésre, ezért a sebészek akár egységesen elhagyhatják a kórházat március végén.

"A kormány folytatja a béremelést az egészségügyben" - ígérte Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter. Ahogy azonban a győri példa mutatja, a béremelés szintje jelentősen elmarad attól, ami elegendő lenne a tisztességes jövedelemhez.
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?