25 °C Budapest

Ezt jobb, ha tudod: holnap zárva lesznek a rendelők, patikák

Pénzcentrum
2014. június 30. 18:32

Ügyeleti rend szerint biztosítják az ellátást holnap a rendelőkben, a kórházakban és a gyógyszertárakban. Július elseje Semmelweis-nap, az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára. Emiatt holnap zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők, de ügyeletei ellátást biztosítanak majd, ahogy a kórházakban is az ügyeleti rend szerint zajlik majd a munka.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája elérhető az ÁNTSZ honlapján, de a patikák bejáratánál is ki lesz ragasztva egy tájékoztató tábla a nyitva tartó üzlet címével. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tagvállalati gyógyszertárai is bezárnak, egyes bevásárlóközpontokban azonban vállalták a nyitva tartást.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentők holnap is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte több mint hétszáz mentőegység áll készenléteben.

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ami 2001 óta munkaszüneti nap. Holnap tehát a minisztériumok, a közigazgatási hivatalok, a megyei önkormányzati hivatalok, a polgármesteri hivatalok, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az ÁNTSZ, az okmányirodák, és az adóhivatalok is zárva lesznek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?