2021. március 2. kedd Lujza

Távfűtés van a lakásodban? Csalók járják Budapestet, ne dől be nekik


A FŐTÁV Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatára lakossági bejelentés érkezett, mely szerint az elmúlt időszakban illetéktelenek magukat a FŐTÁV munkatársának kiadva próbáltak csalással bejutni lakásokba.

A csalások elkerülése érdekében felhívják a lakosság figyelmét, hogy szakembereik minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes, FŐTÁV-os igazolvánnyal rendelkeznek - közöltre a cég.

Fontos tudni, hogy a FŐTÁV-nak nincs olyan szolgáltatása, amiért a helyszínen készpénzben kellene fizetni, nyílászárók cseréje pedig nem tartozik a cég tevékenységi körébe.

A FŐTÁV kéri a lakosságot, hogy amennyiben valaki a társaságra hivatkozva kínál szolgáltatást, azt a fentieket figyelembe véve vizsgálja meg, mert az ilyen esetek semmilyen módon sem köthetőek a társasághoz. A FŐTÁV azt ajánlja, hogy ilyen esetekben mindenképpen tájékozódjunk a társaság telefonos ügyfélszolgálatán.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked