2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Most már ezt is tudjuk: így terjedt el Magyarországon az új koronavírus

  • 24.hu
  • 2020. május 11. hétfő 08:55

Magyar szakemberek kiderítették, honnan származtak a hazánkban lévő új koronavírusok és mennyire aktívan terjedtek belföldön - írja a 24.hu

Öt haza kutatóműhely tudósainak hála most kiderült, honnan származtak a hazánkban lévő új koronavírusok és mennyire aktívan terjedtek belföldön - adta hírül a Virológia Pécs Facebook-oldala. 

Az elemzésekből tisztán látszik, hogy az új koronavírus esetében többszörös, főként európai eredetű és párhuzamos behurcolások történtek. Ez azt jelenti, hogy a pán-európai lezárási hullám hatására viszonylag szűk időintervallumban tértek haza az emberek, akikkel együtt, több forrásból a vírus is megérkezett. Ez persze nem járja ki, hogy előtte ne történt volna behurcolás, de a tudósok által vizsgált  időperiódusban ezen forgatókönyv mentén zajlott. - Fe ltárhatóak ugyanakkor más kontinensről származó vírusok is, ezek eredete vagy Kínára vagy az USA területére vezethetők vissza.-

Terjedés és időzítés

Az elemzésből kiderül, szerencsés időzítés volt a teljes közép-európai régióban a korlátozó intézkedések ekkori bevezetése. Jó eséllyel hozzájárult ahhoz, hogy a számos behurcolási eseményből nem lett számos nagyobb terjedési láncolat vagy akár járványos gócpont.

Ezzel kapcsolatban a magyar tudósok hangsúlyozzák, bár most a gazdaság érdekében országszerte enyhültek a korlátozások, nem szabad nem odafigyelni. A vírus ugyanis még itt kering köztünk, nagyon fontos ennek tudatában lenni. 

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk