2020. augusztus 14. péntek Marcell

Kirabolták a magyar mulatós legendát: nagyot hibázott, milliós a kár


Súlyos hibát követett el Bódi Csabi, akinek 1,4 millió forintja bánta azt, hogy a vagyonát készpénzben tartja. A múlt hónapban ugyanis feltörték a kocsiját, ahol a milliós összeget tartotta. A zenész levonta a tanulságot: többé nem fognak kápét tartani az autóban, sem otthon - súlyos tanulópénz volt. Csabiékhoz hasonlóan a magyarok többsége nem tudja elengedni a készpénzt, pedig a bankban nagyobb biztonságban van a vagyonunk. Ráadásul egy felmérés szerint a legtöbben nem is tudnak semmilyen indokot mondani, miért ragaszkodnak annyira a bankókhoz, egyszerűen ezt szokták meg.

Jelentős pénzösszeget loptak el Bódi Csabi autójából, a kocsit a házuk előtt törték fel. A zenésztől 1,4 millió forintot loptak el, ennyit tartott kápében az autójában. Bár a júniusi bűntettet térfigyelő kamerák rögzítették, és Bódi Csabi a tettesek nevét is tudja, egyelőre nem történt előrelépés az ügyben.

Semmilyen fejlemény nem történt, hiába állt a rendelkezésünkre több olyan információ is, amivel a rendőrség a vélhető tettesek nyomára bukkanhatott volna

- mesélte Csabi a Ripostnak, de igyekszik túltenni magát a történteken.

Úgy tudjuk, hogy a történtek óta Németországban tartózkodnak az elkövetők. Talán ezért sem találják őket a hatóságok . Információink szerint az egyik tettes, a hölgy a lányához utazott ki, aki kint él, a többiek pedig követték őt. Az utazás pedig pont kapóra jött nekik, főleg, hogy látták a tévében is, hogy körözik őket

- mesélte Csabi, aki úgy döntött, még több kamerát szereltetnek fel a biztonságuk érdekében.

De azt is megfogadtuk, hogy a házban és a kocsiban sem tartunk a jövőben készpénzt. Ez egy súlyos tanulópénz volt nekem

- vonta le a tanulságot a zenész.

Nem tudjuk elengedni a készpénzt

Az esetből is látszik, miért nem jó a párnacihában, vagy az autóban tartani a készpénzt, ám a magyarok nagy többsége foggal-körömmel ragaszkodik a bankókhoz, érmékhez. Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége nemrég egy felmérést készített az ügyben, amiből kiderült, hogy a legtöbben nem is tudják, miért ragaszkodnak annyira a készpénzhez, egyszerűen megszokásból használják.

A szervezet kiemelte, a kutatás egyértelműen megállapította, hogy a háztartások többsége rendelkezik bankkártyával, okostelefonnal és laptoppal. A válaszadók kétharmadának van otthonában internet előfizetése, leggyakrabban kapcsolattartásra, hírek olvasására használják az internetet, az internetezéssel töltött órák száma átlagosan napi 3 óra.

A kutatás szerint az elektronikus fizetési módokat megszokásból mellőzik, 46 százalék ezért készpénzzel fizet. A választ adók 30 százaléka azért nem használ elektronikus fizetési megoldást, mert bonyolultnak tartja, 27 százalék szerint pedig nem biztonságos. A legkevésbé ismert és használt fizetési módok a virtuális tárca és a prepaid kártya.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 30 százaléka használja saját bankjának elektronikus fizetési szolgáltatását, minden tizedik a telekommunikációs szolgáltatójának rendszerét is.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.