23 °C Budapest
Insurance agent checking policy documents in office.

Késleltetett COVID-hatás: ebben a szektorban még csak most jön a feketeleves

2021. május 27. 08:58

A biztosítási szektor tavaly még növekedni tudott, ám 2021-re igencsak lassulhat az ágazat. Hiszen a szerződéseket javarészt előre kötik meg, az emberek pedig elsők között a biztosításon spórolnak, ha baj van.

Tavaly sem állt meg a biztosítótársaságok növekedése: Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint a szektor növekedése tavaly sem állt meg, csak lelassult, korábban ugyanis már 8-10 százalékos bővülések is voltak, azonban 2021-re ez lelassult 5 százalékra.

A Telex szerint az idei évben jöhet a feketeleves a biztosítóknál, mivel a szerződések jó részénél fontos a következő év biztosítási szerződéseit meghatározó év végi, illetve év eleji döntés - magyarul ekkor tudnak módosítani rajtuk az ügyfelek. Azaz a járvány kitörésekor a legtöbb biztosítás már ketyegett, a szerződés a tavalyi évre meg volt kötve.

Ellenben az idei évben visszafoghatja a növekedést a járvány, hiszen a legtöbb biztosítás esetében a harmadik hullám idején kellett dönteni. A biztosítások pedig általában a GDP változásait felerősítve követik - vagyis amikor baj van, elsők között a biztosításokon spórolnak az emberek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?