Te is kaptál ilyen levelet a bankod nevében? Ki ne nyisd, durva csalás állhat mögötte

Te is kaptál ilyen levelet a bankod nevében? Ki ne nyisd, durva csalás állhat mögötte

2020. szeptember 4. 17:28

Az MKB Bank működésének alapeleme - a kényelmes és minőségi szolgáltatások minél egyszerűbb biztosítása mellett - a biztonság garantálása. Ügyfeleink biztonsága érdekében rendszeres tájékoztatást nyújtunk az adathalász-támadások jellegéről, tapasztalatairól - áll a bank friss közleményében.

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban ismét növekszik az adathalász-kísérletek száma. Megjelent egy, a korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló támadás - írja a bank.

A csalók ebben az esetben is az MKB Bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt, mely levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Előzőek miatt ez az e-mail - ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel - nem ad egyből gyanúra okot. 

Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az Ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (e-mail cím, telefonszám) is kérik. Az adathalász e-mailben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

Kérjük, amennyiben bármely MKB Bank Ügyfél ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje az e-mailt! Abban az esetben, ha mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal. 24 órán át elérhető telefonszámunk lakossági ügyfeleknek: 06(80)333660; vállalati ügyfeleknek: 06(80)333770; külföldről: 36(1)3733333

- írja a bank, ami felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az MKB Bank nem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem e-mailen keresztül! 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?