31 °C Budapest
Már a rendőrség is vizsgálja a hamis gyógyszert: nehogy vegyél belőle

Már a rendőrség is vizsgálja a hamis gyógyszert: nehogy vegyél belőle

2019. november 7. 09:30

Hamis szívgyógyszer miatt vizsgálódik a rendőrség, a tablettákat pár napja a SOTE nevével visszaélve reklámozták.

A rendőrség is vizsgálja az egyik olyan honlapot, amelyen feltehetően hamis vérnyomáscsökkentő szert árulnak - számolt be az RTL Híradó. Korábban már kiderült, hogy a Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy ismeretlen gyógyszert. A ReCardio nevű készítmény hirdetése azt ígéri, hogy az garantálja a szív- és érrendszeri betegségek "teljes mértékű gyógyulását", miközben nem rendelkezik semmilyen engedéllyel.

A honlapot azóta törölték, ugyanakkor a 24.hu kedd reggel talált egy weboldalt, ahol működött a rendelés. Az oldal alján egy panamai céget tüntettek fel tulajdonosként (BERNADATTE LTD, Av Ricardo J. Alfaro, Panama International), erre rákeresve felbukkant egy korábbi, a Nébih által talált jogsértés. A szöveg alapján akkor egy fogyasztószerről lehetett szó.

Az RTL Klub azóta több olyan oldalt is talált, ahol hirdetik a gyógyszert. Megkeresték a rendőrséget, ahol azt válaszolták, hogy már ők is vizsgálják az ügyet, de mivel nem Magyarországon jegyezték be az oldalakat, hanem az egyiket például Ukrajnában, nehezebben haladnak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?