Duplájára nőnek a a kátyúkárok: megúszhatod ingyen is a javítást

Duplájára nőnek a a kátyúkárok: megúszhatod ingyen is a javítást

MTI
2017. március 6. 12:00

Tavasszal jelentősen megnő a kátyúk okozta kárbejelentések száma. Bár már az év elején is megszaporodtak a kátyú- és defektkárok, korábbi adatok alapján márciustól májusig kb. duplájára nőnek ezek a bejelentések. Aki szeretné elkerülni, hogy az úthibák okozta autókárokat saját zsebből kelljen rendeznie, érdemes még most kiegészítő biztosítást kötnie rá.

A gördülékeny, probléma mentes kárrendezés érdekében célszerű odafigyelni a helyszínen. A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület összegyűjtötte, mit érdemes szem előtt tartani, ha kátyúba hajtunk.

Az egyik legfontosabb, hogy a hiteles bizonyításhoz mindenképpen ki kell hívni a helyszínre a rendőrséget, akik jegyzőkönyvét a kárbejelentés részeként csatolni szükséges. Fontos, hogy még a helyszínen készítsünk néhány fényképet az érintett útszakaszról, a kátyúról és a sérült járműről. A kátyú fotózásánál használjunk valamilyen referencia eszközt (pl. öngyújtót vagy töltőtollat), amelyhez viszonyíthatjuk a kátyú méretét és mélységét. A sérült gépjárműről készült fotónál lényeges az is, hogy látszódjon a rendszáma, hogy egyértelműen beazonosítható legyen. A kárigény bejelentése előtt még célszerű meglátogatni a javítót is, ahol kérjünk egy legalább anyag- és munkadíj szinten, tételesen megbontott javítási számlát, vagy javítási kalkulációt.

Aki rendelkezik olyan biztosítással, amely a kátyúkárokat is lefedi, akkor a fenti utasításokat követve fedezhető az akár több százezer forintot is elérő kár teljes összege.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?