Nem is gondolnád, hol történik a legtöbb halálos baleset

2015. július 24. 11:35

A magyarok csupán 10 százaléka rendelkezik balesetbiztosítással, pedig bármikor és bárhol érhet minket baj. Ki gondolná, hogy a biztonságosnak gondolt háztartásokban történik például az összes baleset 80-90 százaléka?

Otthon a legveszélyesebb?

Évente közel 690 ezer orvosi ellátást igénylő baleset történik Magyarországon, vagyis percenként megsérül valaki. A balesetek következtében kieső jövedelmek pótlása, illetve az extra költségek fedezése tehát igen széles kört érintő probléma.

Noha az emberek többsége - legyen akár gyermek vagy felnőtt - otthon érzi magát a legnagyobb biztonságban, nem árt ha tudjuk, hogy az UNION Biztosító adatai szerint a balesetbiztosítások csaknem 90 százalékát otthoni balesetekre fizetik ki.

A halálesetek alakulása is elgondolkodtató: miközben közlekedési balesetben Magyarországon évente 550-600 ember veszíti életét, otthon háromszor ennyien, közel 1800-an szenvednek végzetes balesetet.

Az otthoni balesetek több mint fele esés, zuhanás következménye, de gyakori az égés, illetve az éles vagy szúró tárgyak miatti sérülés is.

Mi számít balesetnek, és mi nem az a biztosítók szempontjából?

A balesetbiztosítási piacon igen nagy választékból válogathat az érdeklődő. Azt viszont nem árt tudni, hogy az egyes konstrukciók részletei igen eltérőek lehetnek, mégis néha éppen ezek az apró részletek bizonyulnak hasznosnak. A baleset fogalmát több biztosító kizárólag a hagyományos értelemben vett sérülésekre alkalmazza (a sérült akaratától függetlenül bekövetkező, hirtelen, egyszeri külső hatás), mások az olyan, különösen most, a nyári időszakban előforduló balesetek esetén is térítenek, mint a rovar- vagy pókcsípések, illetve mérgezések.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem árt szem előtt tartani ugyanakkor, hogy a napégés sehol sem tartozik a térítendő körbe, az alkoholos befolyásoltság, valamint a gondatlanság pedig a többi biztosításfajtához hasonlóan itt is kizáró tényező.

Külön kiemelendő az extrém, illetve hivatásszerűen űzött sportok kérdése. 2007 óta ugyanis a kötelező egészségbiztosítási járulék nem fedezi az ilyen tevékenységek során elszenvedett balesetekhez kapcsolódó ellátásokat. Ma azonban már elérhetőek olyan balesetbiztosítások, amelyek az egyre inkább közkedvelt extrém és hivatásos sportolásra is kiterjeszthetők - ezzel komoly terhet vállalva át az érintettektől.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 29. 15:51
Egy, a magyar miniszterelnökkel folytatott sajtóbeszélgetésen résztvevő német újságíró megírta, hogy...
Bankmonitor  |  2023. január 29. 12:20
A jelen gazdasági helyzet nem éppen könnyű terep. Legyen szó bármilyen élethelyzetről, mindenkinek é...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?