5 °C Budapest

Címke: axa biztosító (20 cikk)

Pénzcentrum | 2014. február 26. 16:26

Lesz nyugdíjad, ha félreteszel rá! (x)

Jó, ha minél előbb átgondoljuk, miből fogjuk az aktív korunkban elért életszínvonalunkat fenntartani nyugdíjasként is.

Pénzcentrum | 2013. december 20. 13:02

Milliós bírság az Axa biztosítónak: az idős ügyfeleknél volt gond

A Magyar Nemzeti Bank a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezés megsértése miatt 2 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Axa Biztosító Zrt.-nek, és megtiltotta számára a jogsértő magatartás további folytatását - olvasható a jegybank közleményében.

Pénzcentrum | 2013. július 23. 12:50

A biztosítási díjak is nőttek az elmúlt félévben

Az online biztosítási piacon az elmúlt hat hónapban nőttek az átlagdíjak, pedig az elmúlt években inkább a díjak csökkenése volt megfigyelhető. "Kérdés, hogy ez a törés csak az új biztosítói teher egyszeri hatása, vagy egy hosszabb távú trendforduló első jele" - mondta el Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója a kedden tartott sajtótájékoztatón. Az alkusz bejelentette azt is, hogy a banki termékek összehasonlítását lehetővé tévő szolgáltatással bővült a Netrisk.hu tevékenységi köre. Az online biztosítási alkuszcég oldalain így ezentúl folyószámla- és hiteltermékek mellett hitelkártyákat és banki megtakarítási lehetőségeket is összehasonlíthatnak az ügyfelek.

Pénzcentrum | 2013. június 24. 08:31

Sorra zárnak be a nyugdíjpénztárak

A Pannónia Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágának végelszámolásáról döntött a kassza csütörtöki közgyűlése, a vezetés a lépést azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a működést nem lehet tovább fenntartani.

Pénzcentrum | 2013. március 19. 16:04

Lehet-e nagyot dobni a biztosítási értékesítésben?

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia 2013 - A 10 éves Posta Biztosító támogatásával A mérsékelt piaci visszaesés mellett csalódásokkal és meglepetésekkel egyaránt szolgált a 2012-es esztendő a magyar biztosítási piac számára. De vajon mire számítanak idén a szektor szereplői? Miként képes együtt élni a piac az új biztosítási adóval, és mi mindent tesznek a biztosítók és közvetítők a negatív spirálból való kitörés érdekében? 2012 nagy sikerű konferenciája után idén egy alapjaiban hasonló, de sok tekintetben más piacról cserélhetnek eszmét a szektor szereplői.

Pénzcentrum | 2013. január 23. 13:08

A Signalhoz kerültek az Axa lakásbiztosításai

A Signal Biztosító Zrt. sikeresen átvette az Axa Biztosító Zrt. lakásbiztosítási állományát. Előbbi biztosító azt is bejelentette, hogy a jövőben értékesíti az Axa utasbiztosítását.

Pénzcentrum | 2013. január 18. 05:27

Ez lenne a bankok nagy dobása? Kereshetsz a bankkártyáddal

Új módszerekkel próbálják megnyerni ügyfeleiket a bankok. Az elmúlt hónapokban több olyan bankkártya is megjelent, amivel a bolti vásárlásaink során további jóváírást kaphatunk. Úgy működnek, mint a hitelkártyák, csak adósságtól nem kell tartanunk. Megéri ezért bankot váltani?

Pénzcentrum | 2012. október 7. 10:29

Gondolkodjunk jövő időben! (x)

Mi lesz 10 vagy 20 év múlva? Megélünk majd a nyugdíjunkból? Felkészülhetünk valahogy a váratlanra a mostani bizonytalanság ellenére is? Valamit kezdenünk kell a pénzünkkel, befektetni, takarékoskodni. Elvégre a jövőnkről van szó! Az viszont elengedhetetlen, hogy tényleg a saját igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelően, felelősségteljesen döntsünk. Ebben segít Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 23. 12:00

Ezt végre szerették a devizahitelesek

Újabb állomásához érkezett a devizahitelesek "mentőakció-sorozata": szeptember 15-én lezárult a késedelmes jelzáloghitelek forintosításának és részleges elengedésének időszaka. A bankok azonban szűkszavúak e program eredményeit illetően, ami nem lehet véletlen: kevesen éltek a vissza nem térő lehetőséggel.

MTI | 2012. június 22. 15:15

Mégsem zárja be miskolci és szegedi fiókját az AXA

Az AXA Bank a korábbi terveivel ellentétben mégsem zárja be miskolci és szegedi fiókjait, így az ügyfélcentrumok július 1-jén lezáruló összevonása után nyolc régióközpontot működtet majd - közölte az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe.

Pénzcentrum | 2012. április 24. 13:25

Kinek fog fájni a biztosítási adó?

A casco biztosítások árát 15%-kal, a lakás- és más vagyonbiztosításokét pedig 10%-kal növelheti az egységes biztosítási adó, melytől "papíron" 15, mindent összeszámolva viszont 50 milliárd forint körüli adóbevételt remél a kormány. Az adó nem csak az ügyfeleket, hanem a biztosítók nem-életbiztosítási üzletágát is sújtja, hisz várható, hogy sokan biztosításuk felmondásával vagy átkötésével reagálnak az új teherre. Úgy tűnik, ez a biztosítók közül a Generali-Providencia, az Allianz és az Union díjbevételét viselheti meg leginkább.

Magyar Nemzet | 2012. április 19. 18:30

3 bankot, 2 biztosítót perel a PSZÁF

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint újabb közérdekű perek indítására készül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A lap úgy tudja, hogy a PSZÁF három bank, két biztosító és egy pénzügyi szolgáltató ellen indítana eljárást, az információt Binder István szóvivő megerősítette.

Pénzcentrum | 2012. március 27. 13:07

Melyik nyugdíjpénztár marad talpon?

A magánnyugdíjpénztárak tagjainak néhány napjuk van arra, hogy a visszalépésről döntsenek, azonban a gyűjtésünk szerint csak pár pénztár tudatta a nyilvánosságot arról, hogy marad-e a piacon. A pénztárak többsége kivár, egyrészt a visszalépések, másrészt a szektorban zajló konszolidáció miatt, és csak később közli, hogy mit tesz a fenntarthatatlan működési környezetben. Számításaink szerint a jelenleg álló 9 pénztár nagyon eltérő képet mutat, a nagyobbak és a kisebb pénztárak között is találunk jobban illetve kevésbé jobban álló szereplőket. Az nyilvánvaló, hogy a magasabb tartalékot felhalmozó pénztárak vannak előnyben, hiszen nincsenek lépéskényszerben, meglátásunk szerint azonban elkerülhetetlen lesz ilyen jogi környezetben az adomány bevezetése. Óriási kockázatok vannak működési oldalon, a nagyobb pénztárak pedig azért vannak előnyösebb pozícióban, hiszen éves szinten alacsonyabb adományt tudnak meghatározni, ez pedig magasabb fizetési hajlandóságot vetít előre.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 07:23

Nyugdíjmizéria: ők lehetnek a nyertesek

Egy hetük maradt már csak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. A legfrissebb információk szerint a magánpénztárakban maradók ugyanúgy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak, mint akik tavaly visszaléptek az állami rendszerbe. Döntésük helyességét azonban mégsem ez befolyásolja a leginkább, hanem az, hogy képesek-e fennmaradni a magánpénztárak.