26 °C Budapest

Nyáron is nyerő a bankkártya

Pénzcentrum
2013. július 3. 16:08

A kutatások szerint egyértelműen fejlődik a magyar kártyahasználat, nő a fogyasztói tudatosság, és a plasztik egyre fontosabb szerepet játszik a magyar felhasználók életében. Egyértelműen tudatosabban használjuk kártyánkat: a bankkártyás vásárlók, tudatos kártyabirtokosok aránya egy év alatt 35 százalékról 40 százalékra nőtt, míg a rendszeres ATM-használók száma folyamatosan csökkent.

A pozitív folyamatok a külföldi kártyahasználatban is megfigyelhetők: a rendszeres utazók között ma már jóval magasabb azok aránya, akik tudják, bankkártyájukat a magyar határon túl is elfogadják. Ennél is fontosabb, hogy egyre sokszínűbb a külföldi kártyahasználat. Elsősorban a kis üzletek népszerűsége nőtt (pl. egyre több éttermi, taxi, stb. számlát fizetünk kártyával) és gyakori, hogy a külföldi utazások során is a plasztik használatával váltunk jegyet az ottani tömegközlekedésre.

A legszembetűnőbb fejlődés mégis az internetes fizetés területén figyelhető meg. Itt több mint tizedével nőtt azon kártyabirtokosok aránya, akik biztosan tudják, hogy bankkártyájuk az interneten is használható, és jelentős a növekedés az aktív online vásárlók között is. Ráadásul a kártyahasználat az emelkedő tranzakciós illeték ellen is védelmet nyújt, így a tudatos fogyasztók egyre kevésbé hagyhatják figyelmen kívül az elektronikus fizetési módokat.

Nem véletlen tehát, hogy nyáron kimondottan megnő a kártyahasználat fontosságának hangsúlyozása. A következő héten a Pénzcentrum.hu ehhez ad tanácsokat olvasóinak. Cikkeinkben megmutatjuk, mire érdemes figyelni a külföldi kártyahasználatnál, tippeket, tanácsokat adunk a biztonságos kártyahasználathoz, megmutatjuk, mire érdemes figyelni az online vásárlásoknál, sorra vesszük a hazai bankok hitelkártyái által nyújtott lehetőségeket, sőt, arról is beszélünk, mire jó a bankkártyánkhoz kapcsolódó biztosítás.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM