9 °C Budapest

Az év legbénább csalása Magyarországon! Az álzsaruk milliós órája

Pénzcentrum
2012. november 15. 11:16

Álrendőrök akartak edénykészletet rátukmálni egy 78 éves csanyteleki nénire. Felgyőn már tévésnek adták ki magukat, akik ajándékot hoztak, amiért fizetni kell. A valódi rendőrökkel való találkozáskor már semmiről sem akartak tudni.

A Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság tájékoztatása szerint egy 78 éves csanyteleki nénihez ment be két férfi a nyitott kapun keresztül 2012. november 14-én. Amikor a sértett kérdőre vonta őket, közölték, hogy a rendőrségtől jöttek és edénykészletet hoztak ajándékba(!). Felvillantottak egy nemzetőr igazolványt és egy jelvényt is, de azt gyorsan el is tették, nehogy az idős ember jobban szemügyre vehesse azt. A sértett megköszönte a felajánlást, de nem fogadta el. Arra hivatkozott, hogy neki már vannak edényei, ezért arra nincs szüksége. Az álrendőrök ekkor sem estek kétségbe, közölték, hogy a másik készletet lefoglalják, mert azok hamisak és a néni vásároljon tőlük eredetit. Végül csak akkor távoztak, amikor az asszony hívni akarta a rendőrséget.

Fotó: Police.hu


A két gyanúsítottat Felgyőn fogták el a valódi egyenruhások. Mint kiderült, ott két embert szólítottak le, akiknek azt mondták, hogy az egyik kereskedelmi tévé ajándékát hozták. Természetesen azt csak akkor kaphatták volna meg, ha először vásárolnak tőlük. Többek között egymillió forintot érő aranyórákat kínáltak 49 ezer forintért megvételre.

Fotó: Police.hu


A két férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során azt állította, hogy egy cég alkalmazottai, és tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat.

Fotó: Police.hu


A két Pest megyei álrendőr ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem