3 °C Budapest

Akár meg is felezi a kötelező árát az Aegon

Pénzcentrum
2012. november 5. 16:30

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) mostani kampányában sem vállalja a kockázattal nem arányos díjakat az Aegon, helyette a keresztértékesítéssel jut új ügyfelekhez - mondta Szombat Tamás, a biztosító vezérigazgató helyettese hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jövő évi kgfb átlagdíj az Aegonnál is 11 ezer forint, akár az internetes alkuszoknál. Az idei díjakhoz képest a fővárosi és az agglomerációban lakó magánszemélyek juthatnak a mostani kampányban olcsóbb kgfb-hez. A céges flottáknál is csökkentették a díjakat, mivel a magas díjak miatt 50 ezer autó tűnt el erről a piacról. Ennyi kocsinál tértek át az egyedi tarifára, mivel így olcsóbb lett a kötelező biztosításuk.

A kgfb piac idén állt át a kiegészítő biztosításokra, szinte minden biztosító kínál ilyeneket a kötelező biztosítás mellé - mondta a vezérigazgató helyettes. Az Aegon például megfelezi a kgfb díját, ha az ügyfél kötött, vagy most köt lakásbiztosítást nála. Így a 8 ezer forintos minimális díj is a felére csökkenhet.

Új kiegészítő biztosítása még az Aegonnak a kocsiban szállított gyermekfelszerelésben, valamint a járművön kívül szállított szabadidős eszközökben keletkezett kár kockázatának az átvállalása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?