Díjnövekedésre számítanak az autósok

Pénzcentrum
2012. október 18. 14:14

A kotelezo.hu internetes szakportál felmérése szerint az autósok 53 százaléka díjemelést, 29 százaléka változatlan díjakat vár a két hét múlva meghirdetett jövő évi kötelező-tarifákban. Két év alatt 62-ről 80 százalékra emelkedett azok aránya is, akik már ötezer forintnál kevesebbért is hajlandóak lennének vállalni a biztosításváltási utánajárást. Jelentős spórolásra ugyanakkor leginkább azoknak maradt lehetősége, akik az elmúlt években nem váltottak, így aktuális díjuk még jóval a 20 ezer forint alá került tavaly év végi átlagos díjszint felett van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Sokat elmond a hazai háztartások jelenlegi helyzetéről, hogy idén már a megkérdezettek 80 százaléka lenne hajlandó váltani havi szinten 400 forintot el nem érő összeg megspórolása miatt is - értékeli a mintegy tízezer aktív internethasználó válaszaiból leszűrt adatokat Baksa Melinda, a kotelezo.hu vezetője. - Kérdés persze, hogy ezek az autósok mind találnak-e majd kedvezőbb ajánlatot, mint meglévő szerződésük. További díjcsökkenést idén már csak a megkérdezettek 18 százaléka vár. Így végül az sem lenne meglepő, ha az idei kampányban sem nőne, hanem a tavalyi tendenciát követve tovább csökkenne a váltók száma."

Ön Mekkora évi megtakarítás esetén váltana olcsóbb kötelező biztosításra? (megoszlás százalékban)


A váltási hajlandóságot gyengítheti az is, hogy az idei évben meglepően sokan, nyolc autósból egy élt át valamilyen problémát a kötelező biztosítás legutóbbi átkötésekor. Ők főleg két negatív élményt emeltek ki: 42 százalékuk arra panaszkodik, hogy nem a megfelelő bónusz-málusz kategóriába sorolta be őket a biztosító, 30 százalékuk pedig későn kapta meg a csekket. A kártörténeti nyilvántartás mizériáját csak hosszabb távon oldhatja meg a kártörténeti azonosító szám mostani bevezetése, az idei kampány során ennek pozitív hatásait még nemigen érezhetjük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?