Díjnövekedésre számítanak az autósok

Pénzcentrum
2012. október 18. 14:14

A kotelezo.hu internetes szakportál felmérése szerint az autósok 53 százaléka díjemelést, 29 százaléka változatlan díjakat vár a két hét múlva meghirdetett jövő évi kötelező-tarifákban. Két év alatt 62-ről 80 százalékra emelkedett azok aránya is, akik már ötezer forintnál kevesebbért is hajlandóak lennének vállalni a biztosításváltási utánajárást. Jelentős spórolásra ugyanakkor leginkább azoknak maradt lehetősége, akik az elmúlt években nem váltottak, így aktuális díjuk még jóval a 20 ezer forint alá került tavaly év végi átlagos díjszint felett van.


"Sokat elmond a hazai háztartások jelenlegi helyzetéről, hogy idén már a megkérdezettek 80 százaléka lenne hajlandó váltani havi szinten 400 forintot el nem érő összeg megspórolása miatt is - értékeli a mintegy tízezer aktív internethasználó válaszaiból leszűrt adatokat Baksa Melinda, a kotelezo.hu vezetője. - Kérdés persze, hogy ezek az autósok mind találnak-e majd kedvezőbb ajánlatot, mint meglévő szerződésük. További díjcsökkenést idén már csak a megkérdezettek 18 százaléka vár. Így végül az sem lenne meglepő, ha az idei kampányban sem nőne, hanem a tavalyi tendenciát követve tovább csökkenne a váltók száma."

Ön Mekkora évi megtakarítás esetén váltana olcsóbb kötelező biztosításra? (megoszlás százalékban)


A váltási hajlandóságot gyengítheti az is, hogy az idei évben meglepően sokan, nyolc autósból egy élt át valamilyen problémát a kötelező biztosítás legutóbbi átkötésekor. Ők főleg két negatív élményt emeltek ki: 42 százalékuk arra panaszkodik, hogy nem a megfelelő bónusz-málusz kategóriába sorolta be őket a biztosító, 30 százalékuk pedig későn kapta meg a csekket. A kártörténeti nyilvántartás mizériáját csak hosszabb távon oldhatja meg a kártörténeti azonosító szám mostani bevezetése, az idei kampány során ennek pozitív hatásait még nemigen érezhetjük.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem