3 °C Budapest

Tippek: így védd meg az otthonod ősszel, télen!

Pénzcentrum
2012. november 3. 11:03

Bár az időjárás sokáig kegyes volt hozzánk, az elmúlt héten beköszöntött az ősz Magyarországra, s vélhetően a dermesztő téli hidegre sem kell már sokáig várnunk. Az esős időszak természetesen a különböző természeti károk elszaporodását is jelenti, melyek ellen nagyon nehéz védekezni, ám nem lehetetlen.

Néhány jótanács megfogadásával ugyanis elkerülhetjük vagy legalább enyhíthetjük az esetleges károkat - tanácsolják a Groupama Garancia Biztosító szakértői.

Így védekezz a víz okozta károk ellen:

  • Árvíz ellen a legjobb védekezés, ha még az ingatlan építése, vagy vásárlása előtt tájékozódunk az építésügyi hatóságnál, a vízügyi hatóságnál (Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség), hogy ingatlanunk biztosan ne épüljön olyan területre, amely árvíz szempontjából veszélyeztetett.
  • Lejtős területre épített ingatlanok esetében a földcsuszamlásból eredő károk megelőzhetők vagy mérsékelhetők megfelelő statikai jellemzőkkel tervezett kerti támfalak építésével.
  • Ha a helyiség padozata talajszint alatt épült, a padozattól a lehetőségekhez mérten minél magasabban tároljuk az ingóságainkat a felhőszakadásból eredő elöntési károk megelőzése érdekében
  • Évente legalább egy alkalommal javasolt a tetőburkolatok áttekintése, amellyel megelőzhető, hogy az esetleges sérülés helyéből kiindulva a fedésben további károk keletkezzenek, illetve elkerülhetjük, hogy a fedés sérüléséből eredő nyíláson keresztül a csapadék az épületbe jutva további károkat okozzon.
  • Viharos időjárás esetén a nyílászárókat mindig jól zárjuk be. A személyi sérülések magas kockázata miatt fontos, hogy a repedt ablaküvegeket minél előbb kicseréltessük.

Felkészülés a téli hónapokra:

  • Nyaralónkban vagy otthonunk azon részében, ahol nincs fűtés, a hideg beállta előtt vízteleníteni kell a csöveket az elfagyás megelőzése miatt. Ha esetleg a csövek mégis elfagynának, felmelegítésükre semmiképpen ne használjunk nyílt lángot vagy infra melegítőt, mivel ezektől szétrobbanhatnak. A melegítést forró vízzel, törölközőkkel vagy esetleg hajszárítóval érdemes végezni.
  • Már a tél kezdetén javasolt hófogókat szerelni a háztetőre, mivel a hó megrongálhatja az ereszcsatornát, a tetőről lecsúszó hó pedig balesetveszélyes, illetve kárt tehet a ház mellett parkoló autókban is.
  • Mindössze 20 cm-es hóréteg a tetőn kb. 2 tonna terhelést jelent. A legtöbb tető nem tud ennek tartósan ellenállni, ezért mielőbb érdemes letakarítani a havat a tetőről, mielőtt az meghajlana.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Holdblog  |  2022. december 9. 04:59
Befektetéspszichológiai egypercesek. Cikksorozatomban azokat a torzításokat mutatom be, amelyekkel n...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30