18 °C Budapest

Elmosta az eső a nyaralást? Már ezt is kifizetik

Pénzcentrum
2012. május 17. 18:11

Már a nyaralás alatti kedvezőtlen időjárásra is köthető kiegészítő biztosítás Magyarországon. Ha belföldi nyaralásnál az előre megjelölt időszakban az előre jelzettnél rosszabb lenne az idő, akkor " kárunkat "megtéríti" a biztosító, ami alapjául szolgálhat egy másik nyaralásnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Generali időjárás-biztosítása a belföldi nyaralásra indulóknak jelenthet nagy segítséget. Amennyiben június 1. és augusztus 20. között egy előre bejelentett egy- vagy kéthetes időszakban a gondtalan nyaralást az időjárás nem teszi lehetővé - a csapadék és az átlagnál hűvösebb időjárás miatt -, a biztosító 100 ezer forintnyi biztosítási összeggel kívánja kárpótolni ügyfeleit.

A biztosítási igényt legalább 15 nappal a nyaralás megkezdése előtt kell jelezni, annak megadásával, hogy mikor, mennyi időre és hova készül a család. A honlapon ekkor a biztosító megmutatja előrejelzését a napi maximum hőmérsékletre és a csapadékra vonatkozóan. Amennyiben a nyaralás alatt egyhetes üdülésnél 3, kéthetesnél pedig 5 napig rosszabb az időjárás az ott előre jelzettnél, a biztosító fizet.

"A célunk az volt, hogy egy egyedülálló, innovatív konstrukciót vezessünk be, amely igazodik a nyaralók igényeihez, és rossz idő esetén a visszatérítés összegéből egy másik nyaralást is finanszírozhassanak azok, akik pórul jártak az időjárás miatt." - mondta el a részleteket az új szolgáltatásról Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?