Készültség! Jönnek a tavaszi szuperviharok

2011. április 11. 13:02

A tavasz beköszöntével nemcsak a jó időre, de a hirtelen érkező, heves viharokra is fel kell készülnünk. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, évről évre együtt növekszik az extrém erejű viharok és az ingatlanokban-ingóságokban keletkezett károk száma - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Generali.

A biztosítóhoz beérkezett adatok alapján az elmúlt tíz évben évről évre emelkedtek a szélsőséges viharok miatt keletkezett károk száma Magyarországon. Míg 2000-ben mindössze 6 430 kárbejelentés érkezett a biztosítótársasághoz, ez a szám tavaly már meghaladta a 100 ezret, ami közel duplája a 2009-ben regisztrált károknak. Mindez természetesen egyaránt köszönhető az országban tapasztalható időjárási változásoknak, és az emberek felelősebb hozzáállásának is, melynek következtében egyre többen rendelkeznek már vagyonbiztosítással hazánkban.

2010-ben a legtöbb elemi kárt a vihar okozta Magyarországon. A bejelentett viharkárok száma összesen 57 442 darab volt. Ezen felül 23 735 káreset a felhőszakadás, 15 343 a villám, 48 872 a jégeső, 2 379 pedig az árvíz miatt keletkezett.

A Generali adatai alapján 2010-ben a legnagyobb értékű vihar- és árvízkárok Borsod-Abaúj-Zemplén megyét sújtották, itt a 11 822 bejelentésre több mint 1,5 milliárd forintot fizetett ki a biztosító. A legtöbb kárbejelentés Budapestről érkezett a biztosítóhoz, összesen 16 506 darab, a kárkifizetés összege pedig meghaladta az 1,1 milliárd forintot. Szintén jelentős kárbejelentés érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a 8 461 káresetre több mint 610 millió forintot fizetett a biztosító, valamint Pest megyében, ahonnan - a budapesti adatokat leszámítva - 10 722 kárbejelentés érkezett, 1,155 milliárd forint értékben.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


"A tavaly tapasztalt szélsőséges időjárási jelenségek után kijelenthetjük, hogy már hazánkban is számolnunk kell olyan extrém viharokkal, melyek eddig elkerülték országunkat. A tavalyi viharok, jégesők és árvizek rendkívül sok kárt okoztak országszerte. A viharok során keletkezett károk egy része kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna, ezért is fontos, ha tudunk az eső, szél, jégeső érkezéséről, tegyük meg a szükséges biztonsági intézkedéseket. Természetesen nem tudunk minden helyzetre előre felkészülni, ezért szükséges, hogy még időben biztosítsuk értékeinket, hogy ha bekövetkezik a baj, tudjunk kihez segítségért fordulni." - mondta Hajas Gábor, a Generali-Providencia Biztosító vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?