26 °C Budapest

Terhesen villantott fogsort a celeb

2011. február 27. 12:02

Tegnap (szombaton) rendezték meg a PreFog-Prevenciós Fogászati Szűrőprogram második szűrőnapját. A nagy sikerrel lezajlott rendezvényre több mint 200 résztvevő látogatott el. Az érdeklődőket teljes körű állapotfelméréssel és prevenciós tanácsokkal várták a XII. kerületi rendelőben. Rippel Vivien is tiszteletét tette a PreFog-Prevenciós Fogászati Szűrővizsgálat második szűrőnapján. A várandós anyuka számára a vizsgálat kiemelt fontossággal bírt, ugyanis egy kismamának a terhesség ideje alatt különös figyelmet kell fordítania fogai egészségére is.

A szervezők reggel 10-től fogadták az ingyenes szűrésre érkezőket, akik egy átfogó vizsgálaton vehettek részt. Azoknak, akiknek a XII. kerületi rendelő megközelítése nehézséget jelentett, a Moszkva térről induló kisbuszok könnyítették meg a helyszínre jutást.

"Egész nap folyamatosan jöttek az emberek, akik mind a szűrőnapon szerettek volna részt venni, valamint élni a program adta ingyenes töméscsere lehetőségével. Néhányan már az előkészületek folyamán, a helyszínen várták a kapunyitást, de ennek ellenére sikerült mindenkit alávetni a szűrővizsgálatnak" - nyilatkozta Dr. Nemes Katalin, a program vezetője.

A kezdeti órákban még a hőkandeláberekkel fűtött udvaron folyt az előregisztráció annak érdekében, hogy az épületben zavartalanul haladjanak a szűrővizsgálatok, miközben a várakozók teát, üdítőt, pogácsát és cukormentes aprósüteményeket falatozhattak.

Dr. Nemes Katalin munkában

Az ingyenes szűrőnapon különös gondot fordítottak arra, hogy eloszlassák a gyermekek fogászati szűréssel kapcsolatos esetleges félelmeit. A rendezvényen megjelent családok legkisebb tagjait lufihajtogató bohóc, meseszoba és számos kifestőkönyv várta.

Az eseményről átszellemülve távoztak résztvevők, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy ezentúl másképpen vélekedjenek a fogászati kontrollvizsgálatokról és rendszeresen eljárjanak szűrésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Rippel Vivien nem fél a fogorvostól: Rippel Ferenc felesége a PreFog szűrőnapján vizsgáltatta meg fogait

A Rippel házaspárról mostanában megjelenő hírek középpontjában Vivien terhessége és szülőpáros izgatott készülődése és várakozás áll. Nem is csoda, hiszen életük egyik legfontosabb és leggyönyörűbb szakasza előtt állnak, amire amennyire csak lehet, fel kell készülniük. A szokásos babaváró előkészületek mellett a kismamának különböző szűréseken is részt kell vennie, amelyek közül az egyik kiemelten fontos vizsgálat a többszöri fogászati szűrés. Erre azért van szükség, mert a terhesség ideje alatt az anyuka szervezete olyan változásokon megy keresztül, aminek hatására különböző fogászati problémák is kialakulhatnak.

Rippel Vivien fogait is megvizsgálták

"Szerencsére semmi komoly problémát nem találtak a szűrés során, ami nagyon megnyugtató hír volt a számomra. Már régóta terveztem, hogy megvizsgáltatom a fogaimat, főleg, hogy az orvosom is mondta, hogy ez mennyire fontos a kismamáknak. Véleményem szerint sokan azért nem mennek el a terhesség alatt szűrésre, mert félnek a fogorvosoktól. Nekem az a szerencsém, hogy sosem féltem sem a fogorvosoktól, sem pedig a fogászati kezelésektől" - nyilatkozta Rippel Vivien a vizsgálatról.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 15:36
A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla megváltoztatta az RTL népszerű tévésorozatának gyártócége ellen...
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?