14 °C Budapest

Ingyenes töméscsere: szabadulj meg az amalgámtól!

2011. február 17. 18:02

Február 26-án kerül megrendezésre a PreFog-Prevenciós Fogászati Szűrőprogram második szűrőnapja. A mindenki számára ingyenes szűrésen színes programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A szűrővizsgálat alkalmával a klinika szakértői minden résztvevő számára felajánlják a meglévő amalgám töméseik térítésmentes cseréjét. A program szervezői a 26-ai program mellett az ingyenes töméscsere országos kiterjesztésének feltételein is dolgoznak.

2010-ben több mint 400 ezer térítésmentes amalgám tömést végeztek Magyarországon

Nagy erőkkel készül a PreFog csapata a következő fogászati szűrőnapra, amelyet február 26-án rendeznek. A szervezők az előző szűrőnaphoz hasonlóan bohóccal, lufi hajtogatással, rajzolással, mesefilmekkel, cukormentes édességgel és mobil fogtisztító készlettel várják a gyermekeket és a felnőtteket a XII. kerületi helyszínen.

A vizsgálat során a résztvevők egyénre szabott fogápolási tanácsokat kapnak, valamint igény szerint, régi amalgám töméseiket is ingyen kicserélik a rendelő szakértői. Természetesen a tömések cseréjére a szűrőnap alkalmával nem lesz idő, ezért erre egy előre egyeztetett időpontban kerülhet sor. A régi töméseket egy úgynevezett kompozit töméssel helyettesítik, amely kémiai kötést eredményez, így nem áll fenn a tömés alatt való fogszuvasodás veszélye.

A szűrőprogramban résztvevők számára történő ingyenes töméscsere azonban csak a kezdet, ugyanis a PreFog szakértői csapata, a rendelő vezetői, és a fogászati tömőanyagokat forgalmazó vállalat az ingyenes csere országos kiterjesztéséről egyeztetnek. A kezdeményezés hatalmas horderejét az is bizonyítja, hogy csak a 2010-es évben 433 582 db térítésmentes amalgám tömést végeztek országszerte, az OEP Sajtó és Tájékoztatási Főosztály tájékoztatása szerint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A svájci tulajdonban levő klinika az országos akciót az elkülönített CSR büdzséjéből kívánja finanszírozni. A vezetők úgy vélik, ezzel a kezdeményezéssel sokkal többet tudnak tenni az emberekért, mintha az összeget egy egyszeri adományozás keretein belül költenék el. A tárgyalások a rendelő kapacitásának végessége miatt ugyan még folynak, de a szervezők jó úton haladnak a megegyezés felé.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?