Ingyenes töméscsere: szabadulj meg az amalgámtól!

2011. február 17. 18:02

Február 26-án kerül megrendezésre a PreFog-Prevenciós Fogászati Szűrőprogram második szűrőnapja. A mindenki számára ingyenes szűrésen színes programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A szűrővizsgálat alkalmával a klinika szakértői minden résztvevő számára felajánlják a meglévő amalgám töméseik térítésmentes cseréjét. A program szervezői a 26-ai program mellett az ingyenes töméscsere országos kiterjesztésének feltételein is dolgoznak.

2010-ben több mint 400 ezer térítésmentes amalgám tömést végeztek Magyarországon

Nagy erőkkel készül a PreFog csapata a következő fogászati szűrőnapra, amelyet február 26-án rendeznek. A szervezők az előző szűrőnaphoz hasonlóan bohóccal, lufi hajtogatással, rajzolással, mesefilmekkel, cukormentes édességgel és mobil fogtisztító készlettel várják a gyermekeket és a felnőtteket a XII. kerületi helyszínen.

A vizsgálat során a résztvevők egyénre szabott fogápolási tanácsokat kapnak, valamint igény szerint, régi amalgám töméseiket is ingyen kicserélik a rendelő szakértői. Természetesen a tömések cseréjére a szűrőnap alkalmával nem lesz idő, ezért erre egy előre egyeztetett időpontban kerülhet sor. A régi töméseket egy úgynevezett kompozit töméssel helyettesítik, amely kémiai kötést eredményez, így nem áll fenn a tömés alatt való fogszuvasodás veszélye.

A szűrőprogramban résztvevők számára történő ingyenes töméscsere azonban csak a kezdet, ugyanis a PreFog szakértői csapata, a rendelő vezetői, és a fogászati tömőanyagokat forgalmazó vállalat az ingyenes csere országos kiterjesztéséről egyeztetnek. A kezdeményezés hatalmas horderejét az is bizonyítja, hogy csak a 2010-es évben 433 582 db térítésmentes amalgám tömést végeztek országszerte, az OEP Sajtó és Tájékoztatási Főosztály tájékoztatása szerint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A svájci tulajdonban levő klinika az országos akciót az elkülönített CSR büdzséjéből kívánja finanszírozni. A vezetők úgy vélik, ezzel a kezdeményezéssel sokkal többet tudnak tenni az emberekért, mintha az összeget egy egyszeri adományozás keretein belül költenék el. A tárgyalások a rendelő kapacitásának végessége miatt ugyan még folynak, de a szervezők jó úton haladnak a megegyezés felé.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?