Ingyen megszabadulhatsz a veszélyes amalgám töméseidtől

2011. február 13. 07:02

A nagysikerű fogászati prevenciós szűrőprogram, a PreFog újabb lehetőségekkel bővülhet a jövőben. A rendszeres fogászati szűrést propagáló programsorozathoz csatlakozott egy fogtömés alapanyagokat forgalmazó vállalat, amelynek vezetői hasonlóan elkötelezettek az amalgám tömések kiiktatásában, mint a szűrőprogram szervezői. A két cég között jelenleg egyeztetések zajlanak az amalgám tömések mindenki számára elérhető ingyenes cseréjéről.

Manapság a fogászati tömések során a fogorvosok sokkal szívesebben használnak kompozit tömőanyagot, mint a régi idők jól bejáratott amalgám tömését. Ennek fő oka nem csak az újfajta fehér tömőanyag esztétikusságában rejlik, hanem abban is, hogy utóbbi összetétele nem tartalmaz egészségre káros összetevőket. Ezzel szemben az amalgám tömés bizonyítottan negatív hatással van az egészségre, ugyanis a benne levő higany különböző ételek és italok hatására feloldódhat és a szervezetbe jutva nagy károkat okozhat.

Sokan pontosan emiatt minél hamarabb eltávolíttatják régi tömésüket és kompozit típusúval helyettesítik, azonban az emberek jelentős többsége ezt anyagi megfontolásból, vagy idő és információ szűkében nem teszi meg. Számukra nagy lehetőségként szolgálna egy olyan kezdeményezés, ami a régi tömések kicserélését is céljául tűzi ki.

Jelenleg ennek a megvalósításáról egyeztet a PreFog szakértői csapata, a Danubius Dental vezetősége és a fogászati tömőanyagokat forgalmazó vállalat, a Wilconee Group, akik a PreFog sikerén felbuzdulva nemrég csatlakoztak a fogászati programsorozathoz. 

 

Az egyeztetések középpontjában az amalgám tömések ingyenes kicserélésének kiterjesztése áll, amely értelmében a PreFog - Prevenciós Fogászati Szűrőprogram - a teljes magyarországi lakosság számára költségmentesen biztosítaná a régi tömések cseréjét.


"Számunkra most a legfőbb kérdés az, hogy van-e kapacitásunk biztosítani a szűrőnapokon résztvevők mellett, mindenki másnak is kicserélni a töméseit. Természetesen a program résztvevőinek automatikusan jár ez az ingyenes szolgáltatás, de szeretnénk, ha minél több ember részesülne ebben a lehetőségben. Jelenleg még egyeztetéseket folytatunk a két vállalattal a kivitelezéssel kapcsolatban, ám megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy megoldjuk ezt a feladatot" - mondta dr. Nemes Katalin, a PreFog - Prevenciós Fogászati Szűrőprogram vezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kezdeményezéssel kapcsolatos végleges információkat és döntéseket még februárban nyilvánosságra hozzák az érintett felek.


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?