26 °C Budapest

25 millió forinttal varázsolt a K&H

2011. február 3. 14:02

A K&H Csoport 2010. november 10-én hirdette ki a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program pályázatának nyerteseit. Az ország 16 megyéjéből beérkezett pályázatokból a zsűri 8 megye 7 kórházi osztályának és 2 mentőállomásának adományozott gyermekgyógyászati és mentési eszközöket, összesen 25 millió forint értékben.

Az előző évekhez hasonlóan a 2010-es pályázat során is megjelöltek két gyermek-egészségügyi területet, amelyeket kiemelt - de nem kizárólagos - figyelemben részesítettek az elbírálás során. Legutóbb ez a két terület a gyermek-tüdőgyógyászat és gyermek-traumatológia volt.

A zsűri döntése alapján a K&H gyógyvarázs 2010. évi nyertesei

A K&H jóvoltából az elmúlt hét évben már 113 intézmény (köztük 90 kórház és 22 mentőszolgálat) kapott összesen több mint 330 millió forint értékű műszert az ország 19 megyéjében. A K&H gyógyvarázs így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.


Meseolvasó kisdoktorok

A K&H gyógyvarázs program számára nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki egészsége is nagyon fontos. Éppen ezért szeretne minél több olyan alkalmat teremteni, ahol a gyermekek kórházban eltöltött napjait megkönnyítheti. A K&H Csoport az önkéntesség és a segítségnyújtás jegyében felkérte a Budai Középiskola diákjait, hogy látogassanak el a Semmelweis I. számú Gyermekklinikára, ahol a diákok mesét olvastak a kisbetegeknek.


A diákok decemberben Mikulás és karácsony alkalmával jártak a klinikán. A mese és a közös élmény segít, hogy a kórházban ápolt gyerekek mielőbb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz.

Nagydoboznyi szeretet a gyerekeknek

A K&H gyógyvarázs program 2010 őszén ismét gyermekkönyveket és játékokat gyűjtött. Országszerte 22 bankfiókban várták a munkatársak és az ügyfelek ajándékait, amelyeket a kórházban fekvő kis betegeknek juttattak el. Az összegyűlt több mint 5200 ajándékot 22 kórház gyermekosztályán osztották szét, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhetett a meglepetésekből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A két budapesti fiókban gyűjtött játékokból három fővárosi gyermekgyógyító intézmény részesült, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, a Semmelweis I. számú Gyermekklinika és a Heim Pál Gyermekkórház.

8 milliós karácsonyi ajándék a kórházaknak

A K&H Csoport évek óta a karácsonyi ajándékozásra fordítandó pénzt a K&H gyógyvarázs programra beérkezett pályázók között osztja szét, hogy ezzel is támogassa a gyermek-egészségügyet. 2010-ben három kórház, a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ (OBSI), a Hatvani Városi Kórház és a Marcali Városi Kórház vásárolhat műszereket a 8 millió forintos keretből.

A K&H gyógyvarázs pályázatról

A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 15:36
A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla megváltoztatta az RTL népszerű tévésorozatának gyártócége ellen...
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?