17 °C Budapest

25 millió forinttal varázsolt a K&H

2011. február 3. 14:02

A K&H Csoport 2010. november 10-én hirdette ki a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program pályázatának nyerteseit. Az ország 16 megyéjéből beérkezett pályázatokból a zsűri 8 megye 7 kórházi osztályának és 2 mentőállomásának adományozott gyermekgyógyászati és mentési eszközöket, összesen 25 millió forint értékben.

Az előző évekhez hasonlóan a 2010-es pályázat során is megjelöltek két gyermek-egészségügyi területet, amelyeket kiemelt - de nem kizárólagos - figyelemben részesítettek az elbírálás során. Legutóbb ez a két terület a gyermek-tüdőgyógyászat és gyermek-traumatológia volt.

A zsűri döntése alapján a K&H gyógyvarázs 2010. évi nyertesei

A K&H jóvoltából az elmúlt hét évben már 113 intézmény (köztük 90 kórház és 22 mentőszolgálat) kapott összesen több mint 330 millió forint értékű műszert az ország 19 megyéjében. A K&H gyógyvarázs így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.


Meseolvasó kisdoktorok

A K&H gyógyvarázs program számára nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki egészsége is nagyon fontos. Éppen ezért szeretne minél több olyan alkalmat teremteni, ahol a gyermekek kórházban eltöltött napjait megkönnyítheti. A K&H Csoport az önkéntesség és a segítségnyújtás jegyében felkérte a Budai Középiskola diákjait, hogy látogassanak el a Semmelweis I. számú Gyermekklinikára, ahol a diákok mesét olvastak a kisbetegeknek.


A diákok decemberben Mikulás és karácsony alkalmával jártak a klinikán. A mese és a közös élmény segít, hogy a kórházban ápolt gyerekek mielőbb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz.

Nagydoboznyi szeretet a gyerekeknek

A K&H gyógyvarázs program 2010 őszén ismét gyermekkönyveket és játékokat gyűjtött. Országszerte 22 bankfiókban várták a munkatársak és az ügyfelek ajándékait, amelyeket a kórházban fekvő kis betegeknek juttattak el. Az összegyűlt több mint 5200 ajándékot 22 kórház gyermekosztályán osztották szét, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhetett a meglepetésekből.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


A két budapesti fiókban gyűjtött játékokból három fővárosi gyermekgyógyító intézmény részesült, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, a Semmelweis I. számú Gyermekklinika és a Heim Pál Gyermekkórház.

8 milliós karácsonyi ajándék a kórházaknak

A K&H Csoport évek óta a karácsonyi ajándékozásra fordítandó pénzt a K&H gyógyvarázs programra beérkezett pályázók között osztja szét, hogy ezzel is támogassa a gyermek-egészségügyet. 2010-ben három kórház, a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ (OBSI), a Hatvani Városi Kórház és a Marcali Városi Kórház vásárolhat műszereket a 8 millió forintos keretből.

A K&H gyógyvarázs pályázatról

A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?