19 °C Budapest

25 millió forinttal varázsolt a K&H

2011. február 3. 14:02

A K&H Csoport 2010. november 10-én hirdette ki a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program pályázatának nyerteseit. Az ország 16 megyéjéből beérkezett pályázatokból a zsűri 8 megye 7 kórházi osztályának és 2 mentőállomásának adományozott gyermekgyógyászati és mentési eszközöket, összesen 25 millió forint értékben.

Az előző évekhez hasonlóan a 2010-es pályázat során is megjelöltek két gyermek-egészségügyi területet, amelyeket kiemelt - de nem kizárólagos - figyelemben részesítettek az elbírálás során. Legutóbb ez a két terület a gyermek-tüdőgyógyászat és gyermek-traumatológia volt.

A zsűri döntése alapján a K&H gyógyvarázs 2010. évi nyertesei

A K&H jóvoltából az elmúlt hét évben már 113 intézmény (köztük 90 kórház és 22 mentőszolgálat) kapott összesen több mint 330 millió forint értékű műszert az ország 19 megyéjében. A K&H gyógyvarázs így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.


Meseolvasó kisdoktorok

A K&H gyógyvarázs program számára nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki egészsége is nagyon fontos. Éppen ezért szeretne minél több olyan alkalmat teremteni, ahol a gyermekek kórházban eltöltött napjait megkönnyítheti. A K&H Csoport az önkéntesség és a segítségnyújtás jegyében felkérte a Budai Középiskola diákjait, hogy látogassanak el a Semmelweis I. számú Gyermekklinikára, ahol a diákok mesét olvastak a kisbetegeknek.


A diákok decemberben Mikulás és karácsony alkalmával jártak a klinikán. A mese és a közös élmény segít, hogy a kórházban ápolt gyerekek mielőbb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz.

Nagydoboznyi szeretet a gyerekeknek

A K&H gyógyvarázs program 2010 őszén ismét gyermekkönyveket és játékokat gyűjtött. Országszerte 22 bankfiókban várták a munkatársak és az ügyfelek ajándékait, amelyeket a kórházban fekvő kis betegeknek juttattak el. Az összegyűlt több mint 5200 ajándékot 22 kórház gyermekosztályán osztották szét, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhetett a meglepetésekből.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A két budapesti fiókban gyűjtött játékokból három fővárosi gyermekgyógyító intézmény részesült, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, a Semmelweis I. számú Gyermekklinika és a Heim Pál Gyermekkórház.

8 milliós karácsonyi ajándék a kórházaknak

A K&H Csoport évek óta a karácsonyi ajándékozásra fordítandó pénzt a K&H gyógyvarázs programra beérkezett pályázók között osztja szét, hogy ezzel is támogassa a gyermek-egészségügyet. 2010-ben három kórház, a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ (OBSI), a Hatvani Városi Kórház és a Marcali Városi Kórház vásárolhat műszereket a 8 millió forintos keretből.

A K&H gyógyvarázs pályázatról

A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 27. 16:25
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős ítélete szerint a PestiSrácok nem sértette meg a Társaság a...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 27. 10:42
A központi bankok szavai sokszor legalább olyan erős hatással bírnak a pénzügyi piacokra, mint maguk...
Holdblog  |  2023. szeptember 27. 10:08
A magyarországi fizetési forgalom közel kétharmada készpénzben történik, de a jövőben a digitális je...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM