29 °C Budapest

Címke: tao pénz (21 cikk)

Pénzcentrum | 2012. június 13. 11:37

Sosem gondolnád, melyik a legdrágább város a világon

Idén is Tokió a világ legdrágább városa a külföldiek számára a Mercer nemzetközi tanácsadó és szolgáltató cég felmérése alapján. A japán főváros Luandától, az olajbányászatból meggazdagodott angolai várostól hódította vissza az irigylésre nem igazán méltó címet.

Pénzcentrum | 2011. november 6. 13:00

Íme a világ és a magyarok igazi urai

A világ legbefolyásosabb embere a Forbes magazin listája szerint Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A megtisztelő címet valószínűleg annak köszönheti, hogy döntéseivel alapvetően befolyásolhatja a Föld 7 milliárd lakójának mindennapi életét. De vajon kinek van ilyen döntő hatása a magyar lakosság életére? A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte, kik lehetnek a legbefolyásosabb magyarok.

Pénzcentrum | 2011. május 11. 16:32

Itt a terv: ez jönne a szocpol helyett

Elkészült az Otthonteremtési Tanácsadó Testület szakmai vitairata a kormány részére. A Gergely Károly Fundamenta-vezér vezette testület által kidolgozott dokumentumban a szélesebb értelemben vett hazai lakásszakma képviselői fogalmaznak meg javaslatokat a hitelpiac konszolidációjáról, a lakáspiac élénkítéséről, a környezettudatos építkezés fontosságáról és támogatásáról, a bérlakás-piac fejlesztéséről, a fiatal családok lakás és lakhatási támogatásáról, és egyéb lakáspolitikai kérdésekről. A dokumentum szerint a korábbi szocpolt egy szigorú tőketámogatási rendszer váltaná, valamint a bérlakás piacon befektetési alapokat hozhatnának létre. A vitairat lakáshitelezésre vonatkozó részei ugyanakkor a piac fellendítésének egyértelmű szándékáról tanúskodnak, ugyanis három élénkítő jellegű lépést tartalmaznak:

Pénzcentrum | 2010. november 12. 05:25

A legbefolyásosabb magyarok: itt a lista!

A Forbes amerikai magazin idén is összeállította a 6,8 milliárd lakosságú Föld legbefolyásosabb 68 emberének listáját. A világ legbefolyásosabb embere eszerint Hu Csin-tao kínai elnök lett, aki letaszította a trónról az Egyesült Államok elnökét, Barack Obamat. De vajon ki lehet a legbefolyásosabb Magyarországon? A Pénzcentrum.hu listájából kiderül!

Pénzcentrum | 2010. május 28. 09:32

Sok cég az utolsó napokra hagyja adóbevallását

Május 31-ig, azaz jövő hét hétfőig kell a társaságoknak benyújtaniuk a 2009. évi társasági adóbevallásukat. A cégeknek az idén több mindenre is figyelemmel kell lenniük a bevallás során.

Pénzcentrum | 2010. április 22. 05:20

Generációváltás előtt a magyar vállalkozói szféra! Mire készüljenek az ifjú titánok?

Az elmúlt években Magyarországon a kkv-szektor adta a GDP növekedés 60-65%-át, ebből a szegmensből származott az adóbevételek kétharmad része. A gazdaságban kiemelt szereppel bíró, szektort érintő kérdésekről Kalocsai Zsolttal, az RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2009. december 21. 04:42

Fontos APEH-határidő! Tengernyi dologra kell figyelni!

Mivel december 20-a idén vasárnapra esett, ezért a mai napon van a határideje az áfa, a társasági adó, és még egyéb vállalkozások által fizetendő adónemek bevallási és befizetési határidejének. A szokásos 20-i havi rutint sok cégnél decemberben el kell felejteni, mert - év vége lévén - az adófeltöltési kötelezettségüket is teljesíteni kell.

Pénzcentrum | 2009. március 11. 13:30

APEH állásfoglalás az apportról!

Az apport bejelentett részesedésnek minősül - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tao. tv.) 4. § 5. pontja alapján, illetve azzal azonosan az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvény (a továbbiakban: Kjtv.) 7. § 13. pontja szerint is.