-1 °C Budapest

Átmeneti készlethiány az egészségügyi maszkokból

Pénzcentrum
2009. december 11. 08:40

Tízszeres mennyiségben fogytak novemberben az egészségügyi maszkok, helyenként átmeneti készlethiány is kialakult, de az antivirális szerek forgalmában nincs jelentős növekedés- derül ki a Napi Gazdaság körképéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyógyszertárak tapasztalatai szerint továbbra sem ugrott meg jelentősen az influenzával kapcsolatos készítmények iránti kereslet, az oltóanyagok és antivirális szerek forgalma a korábbi időszakhoz képest kiemelkedő számokat nem mutat.

A télen amúgy is aktívabb vitamin- és immunerősítő-piac az ukrajnai járvány és gyógyszerhiány idején produkált kiugró forgalmat, jelenleg ugyan érezhető emelkedés, de az átlagnál alig többen keresik ezeket a szereket. C-vitaminból azonban jelentősen több fogy, jellemző tendencia, hogy ebből a termékből a nagyobb dózisú kiszereléseket keresik a vásárlók.

Az ÁNTSZ ajánlása azonban ugrásszerű növekedést hozott az egészségügyi maszkok és fertőtlenítőszerek iránti keresletben. Az egyik budapesti patika ügyvezetője szerint az egy évvel korábbinál akár tízszer-húszszor is több fogyott a maszkokból novemberben, de máshol is többszörös növekedésről számoltak be. Több helyen ideiglenes készlethiányok is kialakultak az eszközből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?