33 °C Budapest

Influenza: két hetente duplázódik a halálos áldozatok száma

2009. november 23. 15:32

Egyre komolyabb mértékű az új influenza elterjedése Európában: a halálos áldozatok száma október közepe óta két hetente megduplázódott - derült ki a Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) legfrissebb jelentéséből.

Az öreg kontinensen április óta 667 ember halála volt összefüggésbe hozható a H1N1-vírussal. Bár az új típusú influenza a legtöbb esetben nem okoz nagyobb bajt, mint a "hagyományos" influenzavírusok - kiszáradt torok, láz és köhögés -, mégis eddig 4 400 fő került kórházba. A legtöbben Nagy-Britanniában kerültek intenzív osztályra, 180-an, Franciaországban 81-en, míg Hollandiában alig 38-an.

A legtöbb haláleset a kontinens nyugati felén történik, ám a fatalitások száma egyre nő Európa keleti és középső régióiban is. Az új megbetegedések 99 százalékáért a H1N1-vírus a felelős, vagyis az új influenza kiszorította a szezonális társakat Európában. John Paget, hollabnd járványügyi szakértő szerint a november 15-én végződött héten összesen 19 000 mintában mutatták ki a H1N1-vírust az utrechti egészségügyi kutató központban, holott máskor az influenzaszezonban sem akad több 3 000 pozitív mintánál. Az 1996 óta tartó mintagyűjtés történetében még nem volt ilyen intenzív a megbetegedések aránya.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem