22 °C Budapest

Itt az újabb nagy húzás: jön a Tesco Biztosító

2009. szeptember 11. 14:25

Nagy hal szeretne lenni a biztosítási piacon is a Tesco, az élelmiszerkereskedelmi lánc ennek érdekében egy pénzintézettel szövetkezik. Mindeközben már működnek az első Tesco bankfiókok Nagy-Britanniában.

Biztosítási ágazatot indít a Tesco a Benelux Fortis bankkal közösen. A 2015-ig szóló megállapodás értelmében mindkét cég 100-100 millió angol fontot fektet egy új társaság, a Tesco Insurance Limited létrehozásába az Egyesült Királyságban. A vállalatból az élelmiszer kiskereskedelmi cég pénzügyi ügyletekre szakosodott leánya, a Tesco Personal Finance 49.9%-os részesedéssel, a Fortis 50.1%-kal rendelkezik - számol be a Financial Times.

A társaság tevékenységeit is felosztották egymás között a szereplők. A Tesco felelőssége a marketing, a termékfejlesztés és az ügyfelek kiszolgálása, a bank pedig biztosításszakmai területeken tevékenykedik. Bár a Tesco 500 millió fontos árbevételével már jelenleg is 4.5%-os részesedéssel rendelkezik a brit személyautó-biztosítási piacon, a jobb termékeknek és olcsóbb díjaknak köszönhetően másfélmillió új kocsi- és lakásbiztosítást remélnek az ügylettől.

A brit élelmiszermamut a szigetország területén jelenleg is mintegy 6 millió embernek nyújt pénzügyi szolgáltatásokat. 7.5%-os részesedéssel bír a brit hitelkártya-piacon, és a tervek közt szerepel a megjelenés a lakossági jelzálogpiacon is. Emellett az első májusban nyílt áruházi fiókkal a banki szolgáltatások területére is betört az áruház. A bankfiókok számát kezdetben összesen harmincra kívánják bővíteni a nagy-britanniai hipermarketekben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm