Szabolcsi viharkárok: két doboz cigi árából biztosítható egy élet munkája

2009. június 17. 13:17

A kormány hét elején megjelent rendelete értelmében a tíz napja viharkárt szenvedett szabolcsi háztulajdonosok az önkormányzatok útján kaphatnak készpénz és anyag formájában támogatást lakásuk helyreállítására. A támogatás azonban csak a lakáscélú ingatlanok legszükségesebb elemeinek - tetőszerkezet, tűzfal, kémény - helyreállítására korlátozódik, mértéke pedig nem lehet több, mint az anyagköltség, illetve a munkadíj 60 százaléka. Vagyis továbbra sem érdemes senkinek a lakásbiztosítással spórolnia!

A kormányrendelet feltételként szabja azt is, hogy a kártérítést kapó tulajdonosok kössenek biztosítást a házukra. A biztositastipp.hu adatai szerint ezt a következő díjak mellett tudják megtenni:

Nem szabad szem elől téveszteni, hogy a kormányrendelet egy adott vihar adott körzetben okozott káraira terjed ki. A viharkárok túlnyomó többségének következményeit biztosítás hiányában - ahogyan eddig - a jövőben is a károsultnak kell viselnie.

"Sok családi házban egy élet munkája fekszik. Ennek az értéknek a megóvását az államtól nem várhatjuk, öngondoskodásra is szükség van. Érdemes mindig szem előtt tartani: havi két doboz cigaretta árából biztosítható, hogy bármilyen viharkár éri is lakóházunkat, a helyreállítás teljes költségét a biztosító fizesse helyettünk." - figyelmeztet Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési igazgatója.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?