10 °C Budapest

Önrészes lakásbiztosítás árérzékenyeknek

2009. május 21. 11:32

A lakásbiztosítások területén piacvezető AEGON Magyarország tapasztalatai szerint a háztartások túlnyomó többsége a jelenlegi gazdasági helyzetben is fenntartja lakásbiztosítását, sőt, enyhe emelkedés is tapasztalható az állományban - főként az olcsóbb termékek iránt megnőtt érdeklődés hatására.

A kedvezményes módozatok iránti igényre ezen a területen az önrészes lakásbiztosítások jelenthetnek optimális választ. Milyen előnyös tulajdonságai tehetik népszerűvé ezt a biztosítási termékfajtát? Az önrészes lakásbiztosítás főbb tulajdonságait gyűjti egybe az AEGONdirekt.hu alábbi rövid áttekintése:

Egyre szélesebb az az ügyfélkör, amelyik - a kötelezőbiztosítás-váltás kedvező tapasztalataira építve - az Interneten próbál olcsóbb lakásbiztosítást kötni. Már korábban is széles kínálat állt a rendelkezésükre, melynek egyik végén azok a magasabb díj mellett köthető biztosítások szerepelnek, amelyek szinte minden káresemény felmerülésekor térítenek, a másik oldalon a leggyakoribb kockázatokat (elemi kár, betöréses lopás, vízkár, üvegkár) fedező, alacsony díjú konstrukciókat találjuk. Mára pedig megjelentek a kedvezményes áron elérhető, mégis széles körű fedezetet biztosító önrészes biztosítások. Mi a titkuk?

Nem a bagatell károktól kell félnünk

A biztosítók általában a 20 ezer forintot meg nem haladó károkat tekintik bagatell kárnak. Ezek általában üvegtörések, kisebb baleseti károk vagy rongálódások. Bármennyire kis tételnek is tűnnek, minden negyedik kárbejelentés ebbe a körbe tartozik.

Lakásbiztosítást általában azért kötünk, hogy sokszor hosszú évtizedek munkájával megszerzett ingatlanunkat megóvjuk a nagyobb károktól. Az önrészes lakásbiztosítás megkötésével azt vállaljuk, hogy az önrész mértékéig - ami egy fix összeget jelent - a bagatell károkat nem terheljük a biztosítóra. Cserébe legalább 15-20 %-nyi díjkedvezményben részesülünk úgy, hogy továbbra is a korábbi biztonságot kapjuk.

Online önrészes lakásbiztosítás már féláron is

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fent említett 20 %-os kedvezményhez sokszor hozzáadódik egy 15 % körüli kármentességi kedvezmény (ezt a biztosító mindaddig meghitelezi, amíg tényleges kárt nem kell felénk térítenie), illetve jelentős online kedvezményt is egyre több helyen kaphatunk. Összességében a jól kiválasztott lakásbiztosítás önrész vállalásával az interneten akár az eredeti ár feléért elérhető.

"Eddigi tapasztalataink egyértelműen azt mutatják, hogy az online lakásbiztosítást kötők szinte kivétel nélkül kedvező árat keresve kalkulálnak. Az önrészes lakásbiztosításnak köszönhetően a jelentős diszkontot ma már elérhetik anélkül is, hogy komolyabb kompromisszumot kellene kötniük. Ez pedig a jelenlegi bizonytalan helyzetben különösen nagy előnyt jelent." - mondta Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

Egy konkrét példa

Az AEGONdirekt.hu oldalain egy átlagos budapesti, 70 nm-es lakás esetében a felső határt az all-risk típusú csomag jelenti: a külön ki nem zárt valamennyi káresetet térítő módozat 73 200 forintba kerül évente. Ugyanerre a lakásra számolva egy, szolgáltatásaiban is szerényebb, de így is átlagos kockázati fedezetet biztosító módozat 24 468 forintba kerül, ha pedig erre 20 ezer forint önrészt vállalunk, már csak 18 816 forintot kell fizetnünk egy évben.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Kiszámoló  |  2024. március 1. 18:56
A kormány kitalálta, hogy milyen jó lesz, ha márciusban mindenki felmondhatja a lakásbiztosítását és...
Bankmonitor  |  2024. március 1. 17:00
Újra lehet kötni hazánkban akár 30%-os kamatbónusszal LTP szerződést. Közben a lakáskölcsönök kamata...
MEDIA1  |  2024. március 1. 16:28
Március 1-jétől Papp-Gerlei Gyöngyvér az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm