Önrészes lakásbiztosítás árérzékenyeknek

2009. május 21. 11:32

A lakásbiztosítások területén piacvezető AEGON Magyarország tapasztalatai szerint a háztartások túlnyomó többsége a jelenlegi gazdasági helyzetben is fenntartja lakásbiztosítását, sőt, enyhe emelkedés is tapasztalható az állományban - főként az olcsóbb termékek iránt megnőtt érdeklődés hatására.

A kedvezményes módozatok iránti igényre ezen a területen az önrészes lakásbiztosítások jelenthetnek optimális választ. Milyen előnyös tulajdonságai tehetik népszerűvé ezt a biztosítási termékfajtát? Az önrészes lakásbiztosítás főbb tulajdonságait gyűjti egybe az AEGONdirekt.hu alábbi rövid áttekintése:

Egyre szélesebb az az ügyfélkör, amelyik - a kötelezőbiztosítás-váltás kedvező tapasztalataira építve - az Interneten próbál olcsóbb lakásbiztosítást kötni. Már korábban is széles kínálat állt a rendelkezésükre, melynek egyik végén azok a magasabb díj mellett köthető biztosítások szerepelnek, amelyek szinte minden káresemény felmerülésekor térítenek, a másik oldalon a leggyakoribb kockázatokat (elemi kár, betöréses lopás, vízkár, üvegkár) fedező, alacsony díjú konstrukciókat találjuk. Mára pedig megjelentek a kedvezményes áron elérhető, mégis széles körű fedezetet biztosító önrészes biztosítások. Mi a titkuk?

Nem a bagatell károktól kell félnünk

A biztosítók általában a 20 ezer forintot meg nem haladó károkat tekintik bagatell kárnak. Ezek általában üvegtörések, kisebb baleseti károk vagy rongálódások. Bármennyire kis tételnek is tűnnek, minden negyedik kárbejelentés ebbe a körbe tartozik.

Lakásbiztosítást általában azért kötünk, hogy sokszor hosszú évtizedek munkájával megszerzett ingatlanunkat megóvjuk a nagyobb károktól. Az önrészes lakásbiztosítás megkötésével azt vállaljuk, hogy az önrész mértékéig - ami egy fix összeget jelent - a bagatell károkat nem terheljük a biztosítóra. Cserébe legalább 15-20 %-nyi díjkedvezményben részesülünk úgy, hogy továbbra is a korábbi biztonságot kapjuk.

Online önrészes lakásbiztosítás már féláron is

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fent említett 20 %-os kedvezményhez sokszor hozzáadódik egy 15 % körüli kármentességi kedvezmény (ezt a biztosító mindaddig meghitelezi, amíg tényleges kárt nem kell felénk térítenie), illetve jelentős online kedvezményt is egyre több helyen kaphatunk. Összességében a jól kiválasztott lakásbiztosítás önrész vállalásával az interneten akár az eredeti ár feléért elérhető.

"Eddigi tapasztalataink egyértelműen azt mutatják, hogy az online lakásbiztosítást kötők szinte kivétel nélkül kedvező árat keresve kalkulálnak. Az önrészes lakásbiztosításnak köszönhetően a jelentős diszkontot ma már elérhetik anélkül is, hogy komolyabb kompromisszumot kellene kötniük. Ez pedig a jelenlegi bizonytalan helyzetben különösen nagy előnyt jelent." - mondta Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

Egy konkrét példa

Az AEGONdirekt.hu oldalain egy átlagos budapesti, 70 nm-es lakás esetében a felső határt az all-risk típusú csomag jelenti: a külön ki nem zárt valamennyi káresetet térítő módozat 73 200 forintba kerül évente. Ugyanerre a lakásra számolva egy, szolgáltatásaiban is szerényebb, de így is átlagos kockázati fedezetet biztosító módozat 24 468 forintba kerül, ha pedig erre 20 ezer forint önrészt vállalunk, már csak 18 816 forintot kell fizetnünk egy évben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?