Az UNIQA-nak tavaly jól futott a szekér

Pénzcentrum
2009. május 11. 09:47

Az UNIQA csoport és magyarországi leányvállalata, az UNIQA Biztosító Zrt. a 2008-as üzleti évben ismét növelni tudta a díjbevételét. A konszern növekedésének motorja továbbra is a közép- és kelet-európai régió maradt.

Az UNIQA csoport kimagasló növekedést tudhat magáénak. A 2008-as üzleti évben a konszern díjbevétele a befektetési egységekhez kötött és indexált életbiztosítási ágazat részesedésével együtt 5,825 milliárd euró volt, amely 10,4 százalékos bővülésnek felel meg (2007-ben 5,267 milliárd euró). Az életbiztosítási ágazat 14,1 százalékos növekedés után 2,476 milliárd euró díjbevételt hozott a vállalatcsoport számára, a vagyon- és balesetbiztosításokból 2,401 milliárd euró díjbevétel (9,3 százalékos növekedés), a betegségbiztosításokból 948 millió euró származott.

A legerőteljesebb növekedés az elmúlt évben is a közép- és kelet-európai piacokon volt megfigyelhető, a régióban a díjbevétel a 2008-as üzleti évben átlagon felül, 56,7 százalékkal nőtt, és elérte az 1,279 milliárd eurót.

Az UNIQA Biztosító Zrt. 7,31 százalékos piaci részesedéssel a hatodik legnagyobb hazai biztosítótársaság.

Jelentősen a piaci átlag feletti növekedés

A 2008-as üzleti évben az UNIQA Biztosító Zrt. bruttó díjbevétele 64,667 milliárd forint volt. A nem életbiztosítások 34,5 milliárd forint bruttó díjbevételt jelentettek a vállalat számára. Az ágazaton belül kiemelten jól teljesített a casco-biztosítás (11,49 százalékos növekedés), a kisvállalkozó vagyon- és a lakásbiztosítás (11 százalékos díjnövekedés). Ezzel az eredménnyel az UNIQA Biztosítónak újra sikerült a nem-életbiztosítási piac növekedését felülmúlni.

Kitűnő fejlődés az életbiztosítások területén

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 2008-as év a személybiztosítási területen ismét sikeres évnek bizonyult az UNIQA számára, a vállalat életbiztosítási díjelőírása 30 milliárd forint felett volt (30,174 milliárd forint). Folyamatos díjas életbiztosítási díjbevétel jelentősen a piac felett nőtt (33 százalék), míg a tőkepiaci válság hatására az egyszeri díjas biztosítások díjbevétele a 2007-es teljesítmény alatt maradt.

Rekorderedmény 2008-ban

AZ UNIQA Biztosító adózás utáni eredménye meghaladta a 3,6 milliárd forintot, ami jelentősen felülmúlta a 2007-es értéket (2,32 milliárd forint). A társaság szavatolótőkéje 10,632 milliárd forint, melyből 6,206 milliárd forint túlfedezete van. Az UNIQA követi a PSZÁF javaslatát, és az osztalék kétharmadát Magyarországon tarja.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 21:13
Perintfalvi Rita katolikus teológus, író, egyetemi oktató közösségi médiás bejegyzésében ír arról, h...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm