14 °C Budapest

Az UNIQA-nak tavaly jól futott a szekér

Pénzcentrum
2009. május 11. 09:47

Az UNIQA csoport és magyarországi leányvállalata, az UNIQA Biztosító Zrt. a 2008-as üzleti évben ismét növelni tudta a díjbevételét. A konszern növekedésének motorja továbbra is a közép- és kelet-európai régió maradt.

Az UNIQA csoport kimagasló növekedést tudhat magáénak. A 2008-as üzleti évben a konszern díjbevétele a befektetési egységekhez kötött és indexált életbiztosítási ágazat részesedésével együtt 5,825 milliárd euró volt, amely 10,4 százalékos bővülésnek felel meg (2007-ben 5,267 milliárd euró). Az életbiztosítási ágazat 14,1 százalékos növekedés után 2,476 milliárd euró díjbevételt hozott a vállalatcsoport számára, a vagyon- és balesetbiztosításokból 2,401 milliárd euró díjbevétel (9,3 százalékos növekedés), a betegségbiztosításokból 948 millió euró származott.

A legerőteljesebb növekedés az elmúlt évben is a közép- és kelet-európai piacokon volt megfigyelhető, a régióban a díjbevétel a 2008-as üzleti évben átlagon felül, 56,7 százalékkal nőtt, és elérte az 1,279 milliárd eurót.

Az UNIQA Biztosító Zrt. 7,31 százalékos piaci részesedéssel a hatodik legnagyobb hazai biztosítótársaság.

Jelentősen a piaci átlag feletti növekedés

A 2008-as üzleti évben az UNIQA Biztosító Zrt. bruttó díjbevétele 64,667 milliárd forint volt. A nem életbiztosítások 34,5 milliárd forint bruttó díjbevételt jelentettek a vállalat számára. Az ágazaton belül kiemelten jól teljesített a casco-biztosítás (11,49 százalékos növekedés), a kisvállalkozó vagyon- és a lakásbiztosítás (11 százalékos díjnövekedés). Ezzel az eredménnyel az UNIQA Biztosítónak újra sikerült a nem-életbiztosítási piac növekedését felülmúlni.

Kitűnő fejlődés az életbiztosítások területén

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2008-as év a személybiztosítási területen ismét sikeres évnek bizonyult az UNIQA számára, a vállalat életbiztosítási díjelőírása 30 milliárd forint felett volt (30,174 milliárd forint). Folyamatos díjas életbiztosítási díjbevétel jelentősen a piac felett nőtt (33 százalék), míg a tőkepiaci válság hatására az egyszeri díjas biztosítások díjbevétele a 2007-es teljesítmény alatt maradt.

Rekorderedmény 2008-ban

AZ UNIQA Biztosító adózás utáni eredménye meghaladta a 3,6 milliárd forintot, ami jelentősen felülmúlta a 2007-es értéket (2,32 milliárd forint). A társaság szavatolótőkéje 10,632 milliárd forint, melyből 6,206 milliárd forint túlfedezete van. Az UNIQA követi a PSZÁF javaslatát, és az osztalék kétharmadát Magyarországon tarja.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 16:17
Az EP Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, és azonnali intézk...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem