Életveszélyes számítógépek: jobb, ha Te is vigyázol!

2009. június 13. 12:02

Elgondolkodtál-e valaha azon, milyen veszélyeket rejt a számítógéped, amit naponta több órán keresztül használsz? Rossz hírünk van: a statisztikák szerint a különféle kütyük egyre több kárt okoznak, és veszélyeztetik a testi épségedet.

Egy nemrég készült amerikai felmérés szerint egyre növekszik azok száma, akik valamilyen sérülést szenvednek a számítógépüktől. Sokan elbuknak a kábelekben, fejjel beleszaladnak a monitorba, vagy épp a lábukra esik a nyomtató.

A tanulmány szerint 1994 és 2006 között hétszeresére nőtt azok száma, akik ilyen, "informatikai jellegű" baleset szenvedő alanyai voltak. A növekedés csak részben köszönhető a különféle számítástechnikai berendezések széleskörű elterjedésének, hiszen míg a balesetek száma 732 százalékkal nőtt, a háztartásokban tartott kütyük száma csak 309 százalékkal.

A felmérés szerint a fejsérülések 2003-ig növekvő tendenciát mutattak, de a sík képernyős monitorok elterjedése jelentős csökkenést eredményezett.

Különösen a gyerekek vannak ilyen veszélynek kitéve, ezért a szakértők azt javasolják, tartsuk a számítógépet stabil, biztonságos helyen, lehetőleg a fal mellett legyen a monitor, vagy olyan helyen, ahonnan nehezen tud leesni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?