21 °C Budapest

Jönnek a "hangos" álláshirdetések: könnyebb lesz munkát találni?

Pénzcentrum
2009. május 26. 10:32

Alaposan átrendezte a toborzási piacot az internet: az álláshirdetések megjelentetése, illetve a pozíciók megpályázása is már a világhálón történik, ráadásul már nemcsak képet, videót is lehet hozzá csatolni. A HR Portal annak járt utána, hogy a külföldön már ismert "hangos álláshirdetés" mennyiben formálja át a HR-esek munkáját. A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke szerint ez az újdonság megfelelően használva kiváló lehetőség - elsősorban - a munkáltatók számára, hiszen általa lerövidülhet a kiválasztás.

A magyar munkaadók számára hosszú ideig kizárólag a nyomtatott sajtó biztosított lehetőséget álláshirdetéseik megjelentetésére, de néhány évvel ezelőtt az internet térhódítása radikálisan átrendezte a toborzási piacot. Az aktív munkakeresők többsége ma már inkább az internetet bújja állás reményében, így nem csoda, hogy a munkaerőre éhes cégek is a világhálót preferálják.

Külföldön már olyan újdonságok is betörtek a toborzási gyakorlatba, miszerint hangformátumban tárolt podcast interjúkon keresztül lehet meghirdetni az állásokat, így a munkavállalók kvázi "személyesen találkozhatnak" az állást ajánlóval. A JobsinPods.com odáig ment, hogy ötvözte az online álláshirdetéseket a cég HR-eseivel készített interjúk kivonataival. Vagyis az új toborzási weboldalon nemcsak álláshirdetések közt böngészhetünk, hanem az adott cég HR-eseivel és menedzsereivel készített interjúk kivonataiban is elmélyedhetünk. A munkáltatók kapnak egy linket a saját interjúikhoz, amiket weboldalukon elhelyezhetnek. Az összes szükséges számítógépes támogatást és online szoftvert a JobsinPods adja, így nem szükséges semmiféle különleges IT-szaktudás vagy tapasztalat az alkalmazásához.

De vajon a magyar toborzási piac készen áll-e ezen újdonságokra? Mennyire van jelen az álláshirdetéshez csatolt videó, és hogyan vélekednek erről a HR szakemberek?

A cikk folytatásához kattintson ide.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05