14 °C Budapest

35 ezer szerződés - tízből 6 autós a legolcsóbb biztosítást választja

Pénzcentrum
2008. november 10. 09:33

Bő egy hét alatt 35 ezren váltottak kötelező biztosítást a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon, ami több mint 60 százalékkal felülmúlja az egy évvel korábbi hasonló időszak számait. Ha az átszerződések lefolyása a tavalyi trendet követi, az első hét adatai alapján egymillióan is válthatnak december végéig. Ezen belül az on-line biztosításközvetítés részesedése megközelítheti az ötven százalékot az idén.

A Netrisk.hu portálon elvégzett díjkalkulációk száma megközelíti a 400 ezret. Ebből csaknem 340 ezer díjszámítás során kaptak az autósok jelenlegi kötelező biztosításuknál olcsóbb ajánlatot. Százból tehát változatlanul 85 autósnak megéri kötelezőt váltani.

A díjkalkulációk alapján elérhető átlagos megtakarítás több mint 15 600 forint. Ha tehát mindenki, aki a Netrisk.hu portálon eddig kiszámolta 2009-es kötelező biztosítási díjait, a legolcsóbb ajánlatot választaná, az összes megtakarítás már meghaladná a 6 milliárd forintot.

Az eddig megkötött, több mint 35 ezer szerződés alapján az átlagos megtakarítás valamivel alacsonyabb, 13-14 ezer forint között mozog. Hiszen ügyfeleink nem mindig a legjobb díjat ajánló biztosító mellett döntenek. A Netrisk.hu összesítése szerint ugyanakkor a legfőbb szempont továbbra is az ár: ügyfeleink 60 százaléka a legolcsóbb, 21 százalékuk a második, 9 százalékuk a harmadik helyen kijött biztosító ajánlatát választja. 

A KÖBE, a Genertel és a Wabard jellemzően az első helyen tud új ügyfeleket szerezni, míg az Aegont, az Allianzot, a Generalit, és OTP-t és a Groupamát a 2.-3. helyezésük alapján is sokan választják. 

Ez magyarázza, hogy a díjkalkulációk szerint változatlanul a Wabard Biztosító adja a legjobb díjakat, míg a legtöbb szerződést (minden harmadikat) továbbra is az Allianz Biztosítóhoz kötik az ügyfelek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kötési statisztikából kitűnik, hogy az idén is megéri akár ugyanannál a biztosítótársaságánál újrakötni a kötelezőt. Élő szerződéseihez képest gyakorlatilag az összes biztosítótársaság átlagdíja alacsonyabb jelenleg, az Uniqa és a K&H Biztosító kivételével. E két társaság viszont díjemelései miatt alig rúg labdába: ügyfelei 91, illetve 94 százalékban találnak kedvezőbb árat más szolgáltatónál.

Bármely biztosítótársasághoz szerződtek is augusztusban a MÁV Biztosító Egyesület korábbi ügyfelei, az átlagos 85 százaléknál ők is nagyobb valószínűséggel találnak kedvezőbb díjú kötelező biztosítást, hiszen az évközi tarifákhoz képest a kampányban lényegesen olcsóbb a kötelező: az átlagdíj, mely két hete még több mint 42 ezer forint volt, jelenleg a 31 ezer forintot sem éri el.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?