12 °C Budapest

Eddig 171 milliót lehetett volna spórolni

Pénzcentrum
2008. november 3. 12:11

A kampány kezdeti eredményei alapján úgy tűnik, az Allianz vezeti a kgfb-átkötések számának versenyét. Persze mindenkinek érdemes körbenéznie, mielőtt dönt, ugyanis változó, hol éri meg a legjobban biztosítást kötnünk. A választásban bizonyosan magas a szubjektív elem is, így nézzük, hogyan értékelik az ügyfelek a biztosítókat.

A PBA Pravenetio Biztosítási Alkusz által kezdeményezett reprezentatív biztosításpiaci felmérésben általánosságban jól szerepeltek a hazai biztosító társaságok. A kgfb, a casco, a lakás- és utasbiztosítási területet vizsgálva az ügyfelek véleménye alapján az élen szerepelt a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB.

Az 1 hónapos online felmérésben összesen 12500 válaszadó az ügynökök udvariasságát és segítőkészségét értékelte a legtöbbre, azonban a telefonos ügyfélszolgálat által nyújtott információk mennyiségével elégedetlenek. A díjak tekintetében a casco-biztosítást sokan (13 százalék) találják drágának, s csupán 47 százalék elfogadhatónak. A kgfb-területén viszont csupán 5 százalék találja drágának a biztosítást, s 63 százalék nyilatkozott úgy, hogy a díjak elfogadható szinten vannak.

Radics Zoltán, a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft (PBA) ügyvezető igazgatója ismertette, idén elindították életbiztosítási üzletágukat. A gépjármű-üzletágban a kereskedőkön keresztüli értékesítési csatornában vannak jelen, s jelenleg 300-400 partnerrel rendelkeznek. Jelenleg 8,4 milliárdos élő állományt kezelnek, ügyfeleik száma pedig 149 ezer fő. Az alkuszok piacán ezzel az eredménnyel ötödik-hatodik helyen állnak, a nettó árbevétel alapján várhatóan átlépik az 1 milliárd forintot, s 1,1 milliárd forintra teszik az év végi jutalékbevétel-szintet.

Szabó Csaba, a TNS Hungary senior kutatója kiemelte, a kutatás részleteit és főbb eredményeit a PBA honlapján el lehet majd érni egy interaktív adatbázisban. A prezentált adatok frissek, mivel szeptember-október során történt az adatfelvétel. A mint teljes mértékben reprezentatívnak tekinthető a minta, a válaszadók internet-hozzáféréssel, s a 4 megadott kategóriába illő biztosítással rendelkezők.

A kárrendezéssel kapcsolatosan (melyből kitűnik, hogy nem csupán az egyes biztosítók ügyfelei értékelték a társaságokat, hanem a károsultak is a károkozó biztosítóját) érdemes kiemelni, hogy az ügyintézés gyorsasága mindössze 52 pontot kapott a maximális 100-ból. Az egyes módozatok között viszont markáns eltérések tapasztalhatóak, tette hozzá Szabó, hiszen a leggördülékenyebbnek ez a lakásbiztosítás területén bizonyult, ahol a válaszadók 80 százaléka 1 hónapon belül megkapta a kifizetést. A kgfb szerepelt ezen a területen a leggyengébben.

A biztosítók értékelése végül nem várt eredményt hozott, a kgfb-szolgáltatás területén a legtöbb válaszadó az Allianznak, a Signal Biztosítónak adta a legjobb minősítést az általános megítélés tekintetében, míg a legkevésbé kedvező képet a TIR és KÖBE biztosítókról alkották. A kárrendezésben az Aegon volt a legjobb, a casco biztosításban pedig a K&H és az Allianz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyes részterületeken túl felállítottak egy globális rangsort is, melyben figyelembe vették az általános és a kárrendezéssel kapcsolatos valamennyi kategóriát. Az ügyfelek a hazai piacon a legjobbnak a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB Biztosítókat értékelték.

Lantos Lóránt, a PBA On-line üzletágának igazgatója a kötelező kampánnyal kapcsolatosan elmondta, a tegnapi napon az első 12 óra 171 milliós spórolást hozott volna, ha a 10 ezer tarifáló át is köti a biztosítását. Az igazgató szerint most az látszik az eredményekből, hogy a piac kettészakad, mivel az autósok alapvetően 6 társaságot tüntetnek ki figyelmükkel.

Jelenleg az Allianz vezet a versenyben, melynek a kötések 31 százalékát sikerült megszereznie, átlagdíja 36 ezer forint. A MÁV csődje után elmaradt a várt negatív hatás, a KÖBE élenjár az egyesületek között az átkötésekben, 17 százalékos a részesedése. A Wabard biztos befutónak számít, 14 százalékos részesedésével harmadik, átlagdíja 22 ezer forintos.

Biztos lemaradónak jelen pillanatban a K&H, az MKB, a Signal és az Uniqa tűnik. Lantos szerint az idei évben az átszerződők száma a tavalyi 650-700 ezres szintet közelítheti meg, s az online kötések számának emelkedésére számítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem