22 °C Budapest

Eddig 171 milliót lehetett volna spórolni

Pénzcentrum
2008. november 3. 12:11

A kampány kezdeti eredményei alapján úgy tűnik, az Allianz vezeti a kgfb-átkötések számának versenyét. Persze mindenkinek érdemes körbenéznie, mielőtt dönt, ugyanis változó, hol éri meg a legjobban biztosítást kötnünk. A választásban bizonyosan magas a szubjektív elem is, így nézzük, hogyan értékelik az ügyfelek a biztosítókat.

A PBA Pravenetio Biztosítási Alkusz által kezdeményezett reprezentatív biztosításpiaci felmérésben általánosságban jól szerepeltek a hazai biztosító társaságok. A kgfb, a casco, a lakás- és utasbiztosítási területet vizsgálva az ügyfelek véleménye alapján az élen szerepelt a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB.

Az 1 hónapos online felmérésben összesen 12500 válaszadó az ügynökök udvariasságát és segítőkészségét értékelte a legtöbbre, azonban a telefonos ügyfélszolgálat által nyújtott információk mennyiségével elégedetlenek. A díjak tekintetében a casco-biztosítást sokan (13 százalék) találják drágának, s csupán 47 százalék elfogadhatónak. A kgfb-területén viszont csupán 5 százalék találja drágának a biztosítást, s 63 százalék nyilatkozott úgy, hogy a díjak elfogadható szinten vannak.

Radics Zoltán, a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft (PBA) ügyvezető igazgatója ismertette, idén elindították életbiztosítási üzletágukat. A gépjármű-üzletágban a kereskedőkön keresztüli értékesítési csatornában vannak jelen, s jelenleg 300-400 partnerrel rendelkeznek. Jelenleg 8,4 milliárdos élő állományt kezelnek, ügyfeleik száma pedig 149 ezer fő. Az alkuszok piacán ezzel az eredménnyel ötödik-hatodik helyen állnak, a nettó árbevétel alapján várhatóan átlépik az 1 milliárd forintot, s 1,1 milliárd forintra teszik az év végi jutalékbevétel-szintet.

Szabó Csaba, a TNS Hungary senior kutatója kiemelte, a kutatás részleteit és főbb eredményeit a PBA honlapján el lehet majd érni egy interaktív adatbázisban. A prezentált adatok frissek, mivel szeptember-október során történt az adatfelvétel. A mint teljes mértékben reprezentatívnak tekinthető a minta, a válaszadók internet-hozzáféréssel, s a 4 megadott kategóriába illő biztosítással rendelkezők.

A kárrendezéssel kapcsolatosan (melyből kitűnik, hogy nem csupán az egyes biztosítók ügyfelei értékelték a társaságokat, hanem a károsultak is a károkozó biztosítóját) érdemes kiemelni, hogy az ügyintézés gyorsasága mindössze 52 pontot kapott a maximális 100-ból. Az egyes módozatok között viszont markáns eltérések tapasztalhatóak, tette hozzá Szabó, hiszen a leggördülékenyebbnek ez a lakásbiztosítás területén bizonyult, ahol a válaszadók 80 százaléka 1 hónapon belül megkapta a kifizetést. A kgfb szerepelt ezen a területen a leggyengébben.

A biztosítók értékelése végül nem várt eredményt hozott, a kgfb-szolgáltatás területén a legtöbb válaszadó az Allianznak, a Signal Biztosítónak adta a legjobb minősítést az általános megítélés tekintetében, míg a legkevésbé kedvező képet a TIR és KÖBE biztosítókról alkották. A kárrendezésben az Aegon volt a legjobb, a casco biztosításban pedig a K&H és az Allianz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyes részterületeken túl felállítottak egy globális rangsort is, melyben figyelembe vették az általános és a kárrendezéssel kapcsolatos valamennyi kategóriát. Az ügyfelek a hazai piacon a legjobbnak a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB Biztosítókat értékelték.

Lantos Lóránt, a PBA On-line üzletágának igazgatója a kötelező kampánnyal kapcsolatosan elmondta, a tegnapi napon az első 12 óra 171 milliós spórolást hozott volna, ha a 10 ezer tarifáló át is köti a biztosítását. Az igazgató szerint most az látszik az eredményekből, hogy a piac kettészakad, mivel az autósok alapvetően 6 társaságot tüntetnek ki figyelmükkel.

Jelenleg az Allianz vezet a versenyben, melynek a kötések 31 százalékát sikerült megszereznie, átlagdíja 36 ezer forint. A MÁV csődje után elmaradt a várt negatív hatás, a KÖBE élenjár az egyesületek között az átkötésekben, 17 százalékos a részesedése. A Wabard biztos befutónak számít, 14 százalékos részesedésével harmadik, átlagdíja 22 ezer forintos.

Biztos lemaradónak jelen pillanatban a K&H, az MKB, a Signal és az Uniqa tűnik. Lantos szerint az idei évben az átszerződők száma a tavalyi 650-700 ezres szintet közelítheti meg, s az online kötések számának emelkedésére számítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 6. 11:12
A podcast a Magyar Addiktológiai Társasággal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen valósul...
MNB Intézet  |  2022. október 6. 11:00
Az orosz-ukrán háború átrendezte az energiapiaci erviszonyokat. Fél, hogy a zöld beruházások az alac...
Kiszámoló  |  2022. október 6. 08:40
Sokan szeretnék tudni, hogy melyik ftési mód az olcsóbb, a villany vagy a gáz. Nem segíti a tájékozó...
Bankmonitor  |  2022. október 6. 07:07
Elképeszt számok jelennek meg arról, hogy mennyivel emelkedhetnek a havi rezsiszámlák idén sztl. A c...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?