Eddig 171 milliót lehetett volna spórolni

Pénzcentrum
2008. november 3. 12:11

A kampány kezdeti eredményei alapján úgy tűnik, az Allianz vezeti a kgfb-átkötések számának versenyét. Persze mindenkinek érdemes körbenéznie, mielőtt dönt, ugyanis változó, hol éri meg a legjobban biztosítást kötnünk. A választásban bizonyosan magas a szubjektív elem is, így nézzük, hogyan értékelik az ügyfelek a biztosítókat.

A PBA Pravenetio Biztosítási Alkusz által kezdeményezett reprezentatív biztosításpiaci felmérésben általánosságban jól szerepeltek a hazai biztosító társaságok. A kgfb, a casco, a lakás- és utasbiztosítási területet vizsgálva az ügyfelek véleménye alapján az élen szerepelt a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB.

Az 1 hónapos online felmérésben összesen 12500 válaszadó az ügynökök udvariasságát és segítőkészségét értékelte a legtöbbre, azonban a telefonos ügyfélszolgálat által nyújtott információk mennyiségével elégedetlenek. A díjak tekintetében a casco-biztosítást sokan (13 százalék) találják drágának, s csupán 47 százalék elfogadhatónak. A kgfb-területén viszont csupán 5 százalék találja drágának a biztosítást, s 63 százalék nyilatkozott úgy, hogy a díjak elfogadható szinten vannak.

Radics Zoltán, a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft (PBA) ügyvezető igazgatója ismertette, idén elindították életbiztosítási üzletágukat. A gépjármű-üzletágban a kereskedőkön keresztüli értékesítési csatornában vannak jelen, s jelenleg 300-400 partnerrel rendelkeznek. Jelenleg 8,4 milliárdos élő állományt kezelnek, ügyfeleik száma pedig 149 ezer fő. Az alkuszok piacán ezzel az eredménnyel ötödik-hatodik helyen állnak, a nettó árbevétel alapján várhatóan átlépik az 1 milliárd forintot, s 1,1 milliárd forintra teszik az év végi jutalékbevétel-szintet.

Szabó Csaba, a TNS Hungary senior kutatója kiemelte, a kutatás részleteit és főbb eredményeit a PBA honlapján el lehet majd érni egy interaktív adatbázisban. A prezentált adatok frissek, mivel szeptember-október során történt az adatfelvétel. A mint teljes mértékben reprezentatívnak tekinthető a minta, a válaszadók internet-hozzáféréssel, s a 4 megadott kategóriába illő biztosítással rendelkezők.

A kárrendezéssel kapcsolatosan (melyből kitűnik, hogy nem csupán az egyes biztosítók ügyfelei értékelték a társaságokat, hanem a károsultak is a károkozó biztosítóját) érdemes kiemelni, hogy az ügyintézés gyorsasága mindössze 52 pontot kapott a maximális 100-ból. Az egyes módozatok között viszont markáns eltérések tapasztalhatóak, tette hozzá Szabó, hiszen a leggördülékenyebbnek ez a lakásbiztosítás területén bizonyult, ahol a válaszadók 80 százaléka 1 hónapon belül megkapta a kifizetést. A kgfb szerepelt ezen a területen a leggyengébben.

A biztosítók értékelése végül nem várt eredményt hozott, a kgfb-szolgáltatás területén a legtöbb válaszadó az Allianznak, a Signal Biztosítónak adta a legjobb minősítést az általános megítélés tekintetében, míg a legkevésbé kedvező képet a TIR és KÖBE biztosítókról alkották. A kárrendezésben az Aegon volt a legjobb, a casco biztosításban pedig a K&H és az Allianz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az egyes részterületeken túl felállítottak egy globális rangsort is, melyben figyelembe vették az általános és a kárrendezéssel kapcsolatos valamennyi kategóriát. Az ügyfelek a hazai piacon a legjobbnak a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB Biztosítókat értékelték.

Lantos Lóránt, a PBA On-line üzletágának igazgatója a kötelező kampánnyal kapcsolatosan elmondta, a tegnapi napon az első 12 óra 171 milliós spórolást hozott volna, ha a 10 ezer tarifáló át is köti a biztosítását. Az igazgató szerint most az látszik az eredményekből, hogy a piac kettészakad, mivel az autósok alapvetően 6 társaságot tüntetnek ki figyelmükkel.

Jelenleg az Allianz vezet a versenyben, melynek a kötések 31 százalékát sikerült megszereznie, átlagdíja 36 ezer forint. A MÁV csődje után elmaradt a várt negatív hatás, a KÖBE élenjár az egyesületek között az átkötésekben, 17 százalékos a részesedése. A Wabard biztos befutónak számít, 14 százalékos részesedésével harmadik, átlagdíja 22 ezer forintos.

Biztos lemaradónak jelen pillanatban a K&H, az MKB, a Signal és az Uniqa tűnik. Lantos szerint az idei évben az átszerződők száma a tavalyi 650-700 ezres szintet közelítheti meg, s az online kötések számának emelkedésére számítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 21. 18:52
A Fővárosi Törvényszék 2024. február 21-én tartott nyilvános ülésén helyben hagyta a Budapesti II. é...
Bankmonitor  |  2024. február 21. 16:30
A Revolut piacra dobta legújabb, saját fejlesztésű megtakarítási termékét, amely elsőként Magyarorsz...
Kiszámoló  |  2024. február 21. 13:16
Elindult az Újtarifa oldal, rajta a márciustól elérhető megyei, országos havi bérletek és napijegyek...
Holdblog  |  2024. február 21. 06:57
A kérdés persze nem a február elején elindult támogatott elektromosautó-vásárlási lehetőség esetlege...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem