Eddig 171 milliót lehetett volna spórolni

Pénzcentrum
2008. november 3. 12:11

A kampány kezdeti eredményei alapján úgy tűnik, az Allianz vezeti a kgfb-átkötések számának versenyét. Persze mindenkinek érdemes körbenéznie, mielőtt dönt, ugyanis változó, hol éri meg a legjobban biztosítást kötnünk. A választásban bizonyosan magas a szubjektív elem is, így nézzük, hogyan értékelik az ügyfelek a biztosítókat.

A PBA Pravenetio Biztosítási Alkusz által kezdeményezett reprezentatív biztosításpiaci felmérésben általánosságban jól szerepeltek a hazai biztosító társaságok. A kgfb, a casco, a lakás- és utasbiztosítási területet vizsgálva az ügyfelek véleménye alapján az élen szerepelt a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB.

Az 1 hónapos online felmérésben összesen 12500 válaszadó az ügynökök udvariasságát és segítőkészségét értékelte a legtöbbre, azonban a telefonos ügyfélszolgálat által nyújtott információk mennyiségével elégedetlenek. A díjak tekintetében a casco-biztosítást sokan (13 százalék) találják drágának, s csupán 47 százalék elfogadhatónak. A kgfb-területén viszont csupán 5 százalék találja drágának a biztosítást, s 63 százalék nyilatkozott úgy, hogy a díjak elfogadható szinten vannak.

Radics Zoltán, a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft (PBA) ügyvezető igazgatója ismertette, idén elindították életbiztosítási üzletágukat. A gépjármű-üzletágban a kereskedőkön keresztüli értékesítési csatornában vannak jelen, s jelenleg 300-400 partnerrel rendelkeznek. Jelenleg 8,4 milliárdos élő állományt kezelnek, ügyfeleik száma pedig 149 ezer fő. Az alkuszok piacán ezzel az eredménnyel ötödik-hatodik helyen állnak, a nettó árbevétel alapján várhatóan átlépik az 1 milliárd forintot, s 1,1 milliárd forintra teszik az év végi jutalékbevétel-szintet.

Szabó Csaba, a TNS Hungary senior kutatója kiemelte, a kutatás részleteit és főbb eredményeit a PBA honlapján el lehet majd érni egy interaktív adatbázisban. A prezentált adatok frissek, mivel szeptember-október során történt az adatfelvétel. A mint teljes mértékben reprezentatívnak tekinthető a minta, a válaszadók internet-hozzáféréssel, s a 4 megadott kategóriába illő biztosítással rendelkezők.

A kárrendezéssel kapcsolatosan (melyből kitűnik, hogy nem csupán az egyes biztosítók ügyfelei értékelték a társaságokat, hanem a károsultak is a károkozó biztosítóját) érdemes kiemelni, hogy az ügyintézés gyorsasága mindössze 52 pontot kapott a maximális 100-ból. Az egyes módozatok között viszont markáns eltérések tapasztalhatóak, tette hozzá Szabó, hiszen a leggördülékenyebbnek ez a lakásbiztosítás területén bizonyult, ahol a válaszadók 80 százaléka 1 hónapon belül megkapta a kifizetést. A kgfb szerepelt ezen a területen a leggyengébben.

A biztosítók értékelése végül nem várt eredményt hozott, a kgfb-szolgáltatás területén a legtöbb válaszadó az Allianznak, a Signal Biztosítónak adta a legjobb minősítést az általános megítélés tekintetében, míg a legkevésbé kedvező képet a TIR és KÖBE biztosítókról alkották. A kárrendezésben az Aegon volt a legjobb, a casco biztosításban pedig a K&H és az Allianz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyes részterületeken túl felállítottak egy globális rangsort is, melyben figyelembe vették az általános és a kárrendezéssel kapcsolatos valamennyi kategóriát. Az ügyfelek a hazai piacon a legjobbnak a Signal, az Allianz, az AXA és az EUB Biztosítókat értékelték.

Lantos Lóránt, a PBA On-line üzletágának igazgatója a kötelező kampánnyal kapcsolatosan elmondta, a tegnapi napon az első 12 óra 171 milliós spórolást hozott volna, ha a 10 ezer tarifáló át is köti a biztosítását. Az igazgató szerint most az látszik az eredményekből, hogy a piac kettészakad, mivel az autósok alapvetően 6 társaságot tüntetnek ki figyelmükkel.

Jelenleg az Allianz vezet a versenyben, melynek a kötések 31 százalékát sikerült megszereznie, átlagdíja 36 ezer forint. A MÁV csődje után elmaradt a várt negatív hatás, a KÖBE élenjár az egyesületek között az átkötésekben, 17 százalékos a részesedése. A Wabard biztos befutónak számít, 14 százalékos részesedésével harmadik, átlagdíja 22 ezer forintos.

Biztos lemaradónak jelen pillanatban a K&H, az MKB, a Signal és az Uniqa tűnik. Lantos szerint az idei évben az átszerződők száma a tavalyi 650-700 ezres szintet közelítheti meg, s az online kötések számának emelkedésére számítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem