11 °C Budapest

Kulcsemberek biztosítása - szakértői vélemény

Pénzcentrum
2008. szeptember 15. 13:23

A cégek által a dolgozókra kötött életbiztosítások egyre gyakrabban jelennek meg a béren kívüli juttatások között. Betegség, baleset esetén a biztosítottaknak és családjuknak anyagi biztonságot jelent ez a fajta törődés, ami egyúttal a hosszú távú lojalitás kiépítésének egyik eszköze is. A K&H Biztosító kulcsember biztosítását elsősorban ügyvezetőkre, gazdasági és kereskedelmi vezetőikre és kiválóan teljesítő munkatársakra kötik meg a cégek.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum rendezésében. Részletek itt!


A szabadságok után az üzleti élet újra teljes intenzitással indul be, ilyenkor sok vállalkozás gondolja át, hogyan tudja - különösen a jól teljesítő, a cég számára fontos - munkatársak lojalitását növelni, munkájukat elismerni. Az elismerés egyik lehetséges eszköze, ha a cég élet- és balesetbiztosítást köt a dolgozókra.

"A K&H Biztosító kis- és középvállalati ügyfelei jellemzően az ügyvezetőikre, gazdasági és kereskedelmi vezetőikre kötnek élet- és balesetbiztosítást. De természetesen olyan is előfordul, hogy egy cégtulajdonos más beosztásban dolgozó, kiváló szakemberét jutalmazza ilyen biztosítással. A vállalkozások munkavállalókra kötött életbiztosításai azon túl, hogy a dolgozónak és családjuknak anyagi biztonságát jelentenek egy súlyos betegség vagy baleset esetén, a munkaadó részéről az elismerést, a megbecsülést is jelentik." - mondja Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási üzletágának vezetője.

Kis- és középvállatoknál egy vezető kiesése a cég életéből komoly megtorpanást okozhat a vállalkozás számára. A megfelelő biztosítás ilyen esetben anyagi fedezetet nyújt a cégben maradt tulajdonostársaknak, vagy családi vállalkozás esetén a családnak. A vezető elhunyta esetén biztosítási összegből a vállalkozás például az új munkatárs kiválasztásának költségét is fedezheti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A biztosítótól kapott összeg a munkából kiesők számára nem csak a jövedelmet pótolhatja. A biztosítottaknak lehetővé teszi, hogy olyan gyógymódot, rekreációs formát válasszanak maguknak, ami elősegíti felépülésüket és azt, hogy újra munkába állhassanak.
A K&H Biztosítónál a vállalkozások 18-62 év közötti dolgozóikra kötnek biztosításokat, a legmagasabb a 18-39 év közötti biztosítottak aránya.
A Biztosító által térített biztosítási összeg személyi jövedelemadó- és TB-járulék-, halál esetén örökösödési illeték mentes a biztosítottak, illetve családjuk, örökösük részére.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum rendezésében. Részletek itt!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?