11 °C Budapest

Mit kell tenni az olcsó biztosításért?

Pénzcentrum
2008. szeptember 4. 11:00

Sokan - különösen a britek közül - bizonyosan úgy gondolják, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy hazudni. Pedig egyáltalán nem ez a helyzet, akkor járhatunk a legjobban, ha minden tekintetben megmondjuk, mi az igazság.

Az AXA felmérése szerint különösen a hölgyek körében terjedt el, hogy valamilyen formában titkolják, vagy eltorzítják a megadott információkat. Minden tizedik brit hölgy csal, mikor a testsúlyáról kell nyilatkoznia egy biztosítás megkötéséhez.

Összességében pedig a britek hét százaléka vezeti félre a már meglévő, vagy leendő biztosítóját az életstílusával, illetve az egészségügyi helyzetével kapcsolatosan. A leggyakoribb csúsztatás az alkohol- és cigarettafogyasztással függ össze, a férfiak 25 százaléka hazudik a fogyasztás mennyiségét illetően.

Az AXA kutatása arra is rámutat, hogy mindezt nagyon is rosszul teszik a britek, ugyanis a hazudozás egyáltalán nem vezet olcsóbb biztosításhoz. A britek azt hiszik, hogy a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, az asztma, esetleg valamilyen drog múltbeli kipróbálása magasabb biztosítási díjhoz vezet.

Gyakran előfordul az is, hogy a biztosításra áhítozók szőnyeg alá söprik a múltbeli depressziót, hátproblémát, vagy valamilyen korábban elkapott, nemi úton terjedő betegséget, pedig ezeknek nincs, vagy csupán nagyon csekély a hatása a biztosítási díjakra.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hazugságok ráadásul könnyen oda vezethetnek, hogy a biztosító nem fizeti ki a teljes biztosítási összeget, vagy egyszerűen semmit sem fizet, ha rájön a turpisságra.

Októberben újra biztosítási konferencia a Portfolio és a Pénzcentrum szervezésében! Részletek itt!

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?